Prijava

Vaša prijava

DAVOR ŠUKER: Uz ovaj grad i stadion me vežu lijepe uspomene


Kraj jesenskog dijela prvenstva, lijepo vrijeme te utakmicu protiv druge momčadi zagrebačkog Dinama iskoristili su u Gorici da pozovu u posjet klubu i delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza, koja se rado odazvala na čelu sa predsjednikom Davorom Šukerom. Otprilike sat vremena prije utakmice s Dinamom na velikogorički gradski stadion u pratnji direktora reprezentacija Zorislava Srebrića na velikogorički gradski stadion stigao je predsjednik HNS-a Davor Šuker. Na ulazu u gradski stadion dočekali su ga predsjednik Gorice Nenad Črnko i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Zagrebačke županije Stjepan Žugaj. Prvi čovjek hrvatskog nogometa nije stigao praznih ruku, a odmah prilikom dolaska uručio je 20 nogometnih lopti za školu nogometa Gorice predsjedniku Črnku.

Zajedno sa svojim domaćinima Šuker je prije ulaska u službene prostorije obišao teren sa umjetnom travom u čijoj izgradnji je sudjelovao i Hrvatski nogometni savez. “Uvijek mi je drago doći u Veliku Goricu koja je grad nogometa. Tu sam igrao sa reprezentacijom i uvijek me vežu lijepe uspomene uz ovaj stadion. Drago mi je da ljudi koji rade u klubu i uz klub daju svoj doprinos u animiranju djece da se bave nogometom i baš zbog toga su ulaganja od grada i ulaganja od Hrvatskog nogometnog saveza u stadionsku infrastrukturu na ponos i diku ovoga kraja. I to je ono što moramo još više raditi, moramo pronaći što više sredstava zajedno sa državom, sa gradovima i županijama, da napravimo još mnogo ovakvih lijepih projekata jer to nam zauvijek ostaje, a bez pravog ulaganja u djecu i omladinske škole nema ni pravog rezultata.” – rekao je Davor Šuker za cityportal.hr.

Davor Šuker - Gorica (14)
Davor Šuker i Nenad Črnko

Na pitanje o budućim planovima HNS-a vezanim za Goricu Šuker je kratko naglasio: “Uvijek ćemo ovdje dolaziti, ovo nam je lokacija koju rado posjećujemo i sa mladom reprezentacijom ali i sa svim nogometnim selekcijama i projektima  HNS-a. Ravnomjerno tražimo da igramo po cijeloj Hrvatskoj, ali Gorica i Velika Gorica je uvijek pravi domaćin i nas ponovni susreti u Vašem gradu jako vesele.”

Nakon kraćeg zadržavanja u klupskim prostorijama Šuker i Srebrić su nazočili prvom poluvremenu prvenstvene utakmice II HNL između Gorice i Dinama II, a u toku utakmice im se pridružio i član IO HNS-a Stjepan Merkaš, te predsjednik Skupštine kluba Ervin Kolarec. Kako smo doznali iz kluba u vrlo skoro vrijeme će se u Velikoj Gorici održati i zajednički radni sastanak čelnika grada Velike Gorice, kluba i Hrvatskog nogometnog saveza u sklopu kojeg će se rezimirati dosadašnje zajedničke aktivnosti u izgradnji stadionske infrastrukture kao i moguće najave novih investicija o čemu ćemo više doznati na zajedničkoj konferenciji za tisak, po završetku sastanka.

galerija fotografija: