Prijava

Vaša prijava

Remont pruge od Velike Gorice do Turopolja


HŽ Infrastruktura nastavlja s kapitalnim remontom pruge na dionici Velika Gorica – Turopolje. Umjesto vlakova, putnike ce prevoziti autobusi. Od Velike Gorice će putnici tijekom srpnja autobusima putovati sve do Siska; od sutra do petka između 7,30 i 14,30 sati, a od subote do 28. srpnja tijekom cijelog dana. Nakon toga, putnici će se autobusima prevoziti samo na relaciji Velika Gorica – Turopolje. Radovi na dionici od Velike Gorice do Turopolja dugoj 9,7 km su vrijedni 109 milijuna kuna, a trebali bi biti gotovi do kraja svibnja 2014.

Zbog udaljenosti željezničkih stajališta od glavnih cesta, autobusi će se ponegdje zaustavljati na glavnoj cesti, a ponegdje na željezničkom stajalištu:

-   Zagreb glavni kolodvor, autobus stoji na ugibalištu kod Importanne centra      (samo brzi vlakovi broj 396 i 397 te vlakovi broj 760 i 761)

- autobusni kolodvor Velika Gorica, za autobuse koji voze umjesto brzih vlakova 396 i 397 te vlakova broj 760 i 761

- kolodvor Velika Gorica, autobusi koje voze umjesto svih ostalih vlakova stoje na platou  nasuprot kolodvorske zgrade

- stajalište Mraclin, autobus stoji na autobusnom stajalištu na glavnoj cesti D 30

-  kolodvor Turopolje, autobus stoji kod kolodvorske zgrade

-  stajalište Pešćenica, autobus stoji na autobusnom stajalištu kod crkve

-  kolodvor Lekenik, autobus stoji na autobusnom stajalištu u centru kod zgrade općine

-  kolodvor Greda, autobus stoji ispred vatrogasnog doma u mjestu Greda

-  stajalište Stupno, autobus stoji na glavnoj cesti, u blizini željezničkog stajališta

u naselju Odra

- kolodvor Sisak, autobus stoji  ispred kolodvorske zgrade

- kolodvor Sisak Caprag, autobus stoji ispred kolodvorske zgrade.

Zbog posebne regulacije, odnosno zbog neophodnog presjedanja iz vlaka u autobus, očekuju se kašnjenja do 15 minuta, u usporedbi s redovitim voznim redom vlakova. Iz HŽ-a se stoga ispričavaju korisnicima koji će tijekom remonta imati poteškoća na putovanju te mole za razumijevanje.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere. Sve informacije o posebnoj regulaciji željezničkog prometa putnici mogu dobiti na www.hznet.hr , na telefonskom broju 060 333 444 ili na željezničkim kolodvorima.