Prijava

Vaša prijava

Naplata parkinga u Kolarevoj


S prvim danom srpnja započela je naplata parkirališta na istočnom dijelu Kolareve ulice, odnosno od kućnog broja 3 – 13E te od 19 do 37. Kako ističe direktor VG komunalca Josip Kolarec, zbog povećanja prometa u užoj gradskoj jezgri sve je manje slobodnih parking mjesta za stanare, pa je na temelju njihovih dojava i zahtijeva napravljena anketa u kojoj se većina izjasnila pozitivno o uvođenju naplate parkinga.

Radi se o drugoj zoni naplate u kojoj je cijena po satu tri kune. Dnevna karta stoji 80 kuna, a upravo toliko iznosi i kazna za sve koji slučajno ili namjerno zaborave platiti parking.

Stanari te vlasnici i djelatnici poslovnih prostora mjesečne karte mogu kupiti u VG komunalcu, Kolodvorska 102, a sobom trebaju donijeti presliku prometne dozvole, potvrdu o prebivalištu, odnosno obavljanju djelatnosti. Stanarima će mjesečnu kartu  platiti 30 kuna, poslovni subjekti 160 kuna, a zaposlenici kod tih poslovnih subjekta 90 kuna.

Odluku o naplati parkinga donio je Grad Velika Gorica u ožujku ove godine , a tom je odlukom izmijenjeno i vrijeme naplate. Parkiranje se na području grada prije toga naplaćivalo od 7 do 21 sat od ponedjeljka do subote. Novom odredbom, parkiranje se plaća radnim danima od 7 do 20 sati, subotom do 14 sati a nedjeljom, praznicima i blagdanima je besplatno.