Prijava

Vaša prijava

Utopio se 16-godišnjak


Na jezeru Ježevo utopio se jučer 16-godišnji B. J. iz Novog Čiča. Na kupanje je došao s društvom. Zajedno su plivali, no, on je u jednom trenutku jednostavno potonuo. Kako doznajemo u velikogoričkoj policiji, uzrok smrti će se znati tek nakon obdukcije.

Svake godine Čička jezera uzmu nekoliko života, a nerijetko se utope mlade osobe, čak i vrsni plivači. Treba biti svjestan da kupanje na jezerima skriva brojne opasnosti – upozorava policija. Naime, jezera imaju nagle promjene dubine i temperature, a veliki problem kupačima zna predstavljati i raslinje o koje se zapletu, pa se uspaničare i na kraju utope.

Ne bi smjeli ulaziti vrući u vodu jer tijelo doživi šok, već ulaziti postepeno kako bi se organizam pripremio, a nakon jela bi trebalo pričekati sat vremena. Konzumiranje alkohola i kupanje ne idu zajedno, a poželjno je plivnje u društvu zbog sigurnosti.

Roditelji posebno trebaju paziti na djecu koja se brzo izgube u masi kupača. Nadzirite ih, čak i ako znaju plivati. Ako skačete u vodu nepoznate dubine, umjesto na glavu, to je sigurnije činiti na noge, a najbolje je u položaju ”bomba”.

Stoga, namjeravate li ovoga ljeta potražiti osvježenje u okolnim jezerima, budite oprezni i pridržavajte se ovih naputaka.