Prijava

Vaša prijava

Mažoretkinje koncertom koreografija zaključile godinu


Udruga Velikogoričkih mažoretkinja je u samo pet dana sudjelovala na dva  Božićna koncerta, na prvom u Velikoj Gorici (dvorana Gorica Pučkog otvorenog učilišta, ponedjeljak, 14. prosinca) bila je domaćin i organizator, u revijalnom tonu okončala je najuspješniju natjecateljsku godinu na europskoj razini u svojoj povijesti. Na pozornici su se smjenjivali timovi Velikogoričkih mažoretkinja (kadetkinje, juniorke, seniorke) izvodeći svoje najuspješnije koreografije. Bio je to svojevrsni podsjetnik na Europsko prvenstvo u Češkoj (Brno, 20. do 23. kolovoza  2015.) i njihove zlatno-srebrno-brončane uspjehe.

Vrijedi još jednom napisati da su Velikogoričke mažoretkinje u Brnu osvojile 8 medalja: 1 zlatnu, 5 srebrnih i 2 brončane! Zabilježeni su i vrlo dobri plasmani na 4. mjesto (dva puta) i 5. mjesto. Srebrna medalja seniorki u jednoj od dvije paradne kategorije velikih formacija, ”defile+stage, s pom-ponom”, apsolutni je vrhunac seniorskog tima. Juniorke su se pozlatile u kategoriji ”mini formacija flag”, a kadetkinje trenerice Štefice Antolić osvojile su srebrnu medalju u kategoriji ”klasičnih mažoretkinja”. Andrea Kočić, zvijezda Velikogoričkih mažoretkinja, perfektna sportašica, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji ”solo, dva štapa”, bila je to njena prva pojedinačna medalja na europskim prvenstvima. Zbog ovih sjajnih uspjeha godina 2015. bit će upisana zlatnim slovima u povijest Velikogoričkih mažoretkinja!

Ovogodišnji velikogorički koncert bio je nešto skromniji nego prethodnih godina, a izvedeno je ukupno 30 koreografija. Kao gošće nastupile su Petrinjske mažoretkinje i Martinčice iz Martinske Vesi. Kao i uvijek u ovakvim prigodama, ulogu moderatorice imala je Željka Banović, predsjednica Udruge Velikogoričkih mažoretkinja i predsjednica Svjetske federacije mažoret sporta (MWF – Majorettsport World Federation).

Drugi božićni koncert održan je u glavnom gradu Austrije Beču pod nazivom ”II. Vienna Christmas Open” u subotu, 19. prosinca i bio je natjecateljskog karaktera. Velikogoričke mažoretkinje natjecale su se u konkurenciji sportašica iz Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Hrvatske (Virovitica, Petrinja, Kaštela, Poreč). U konkurenciji juniorki Mia Marić, Katarina Kovačević i Lucija Pukšić osvojile su dva prva mjesta (Mia solo pom-pon, Mia-Katarina-Lucija trio pom-pon) i jedno drugo mjesto (Mia-Katarina-Lucija, trio štap). Seniorke Andrea Kočić i Jelena Dražetić su u četiri kategorije osvojile tri prva mjesta (Andrea solo 2 štapa, Andrea-Jelena duo štap, Andrea-Jelena duo pom-pon) i jedno treće mjesto (Andrea solo štap).

Galerija fotografija:


Polet protiv Kloštra do nova tri boda