Prijava

Vaša prijava

Policijsko izvješće: broj kaznenih djela manji nego lani


Broj kaznenih djela na području koje pokriva velikogorička policija je u prvih šest mjeseci ove godine, u odnosu na isto razdoblje lani, manji za oko 22 posto. S druge strane, policija je razriješila oko 3 posto više kaznenih djela nego u prvoj polovici 2012. „Srećom nije bilo težih slučajeva poput ubojstva i silovanja na našem području, a manji je čak i broj krađa i provala, iako ih još uvijek ima previše  – ističe policijski službenik Niko Kuzmanović.

Lopovi su i u proteklom tjednu bili aktivni. U srijedu ujutro je provaljeno u vozilo ispred dječjeg vrtiće u Podbrežnici. 33-godišnja majka koja je dovela dijete u vrtić ostavila je torbicu na sjedalu, pa je lopov razbio prozor i uzeo je. Ostala je bez dokumenata i oko 100 kuna, ali će razbijeni prozor platiti mnogo više.

Provaljeno je u objekt u izgradnji u Obedu, općina Orle, koji je namijenjen za restoran na seoskom turističkom imanju. Ukradene su limene police za skladište  vrijedne oko 30 000 kuna. Iz prostorija kod Domovinskog mosta ukradene su, u zasad neutvrđenom razdoblju, video kamere i visokonaponski kablovi, ukupne vrijednosti oko 150 tisuća kuna.

Ne puštajte u stan nepoznate osobe!

Jednoj starijoj Velikogoričanki na vrata su u utorak pozvonila dva mlađa muškarca te na prijevaru ušla u stan. Razgovarali su s njom, čak sebi i gospođi skuhali kavu, te iskoristili njenu nepažnju ukrali novčanik u kojem je bilo 400 kuna.

Obojica su bila u majicama kratkih rukava i kratkim hlačama, stari između 25 i 30 godina. Jedan od njih bio je visine od 170-175 centimetara, jače tjelesne građe, izrazito gustih crnih obrva i kratke tamne kose. Drugi je sitnije građe, visok 150 – 155 cm. „Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom, a ako vam je bilo što sumnjivo, pozovite policiju – upozorava Kuzmanović.

Unazad tjedan dana na velikogoričkom se području dogodilo sedam prometnih nesreća sa šest ozlijeđenih osoba.

Kod jednog 17-godišnjaka policajci su u srijedu poslijepodne pronašli smotuljak sa nešto manje od grama marihuane, a zabilježena si i dva slučaja krivotvorenja svjedodžbi o završenom srednjoškolskom obrazovanju.

Što se tiče obiteljskog nasilja, od ukupno šest evidentiranih slučajeva u četiri su  nasilnici bili pod utjecajem alkohola. Pijani muškarac iz Donje Lomnice je uz 10 dana zatvora zaradio i šest mjeseci obaveznog liječenja od alkoholizma.

Jedan Velikogoričanin koji je po dolasku policije odbio alkotest, otkinuo je vrata jedne sobe te počeo udarati po drugim vratima, a kada ga je supruga upitala što radi napao ju je, uhvatio  za vrat i počeo gušiti u prisutnosti troje malodobne djece. Žena je srećom uspjela pobjeći i pozvati policiju.

Dva para supružnika koji su obostrano bili nasilni jedno prema drugom, već su ranije kažnjavani zbog istog, s tim da je ovoga puta jedan par dobio novčanu kaznu, ona 6300 a on 5300 kuna, dok je postupak protiv drugog para obustavljen.