Prijava

Vaša prijava

Uskoro u Starom Čiču pješačka staza


Mještani Starog Čića uskoro će dobiti svoju pješačku stazu. Komunalne radove danas je obišao gradonačelnik Dražen Barišić.

Staza je ukupne duljine 1040 metara, a proteže se od ulaska u Staro Čiče iz smjera Velike Gorice pa sve do centra mjesta. Širine je dva metra, obrubljena rubnjacima te će imati pet rampi za invalide.

„Radovi su počeli 4.srpnja, a trebali bi biti završeni u roku od 30 radnih dana – istaknuo je Josip Kolarec, direktor VG Komunalca, tvrtke izvođača radova.

Obilazak Staro Čiče

„Započeli smo izgradnju dugo očekivane pješačke staze! Ova staza je i više nego potrebna zbog sigurnijeg kretanja pješaka i biciklista uz jednu od najprometnijih prometnica na velikogoričkom području. – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

„Prva zamolba za izgradnju ove pješačke staze podnesena je davne 85.godine – prisjetio se predsjednik mjesnog odbora Staro Čiče Mario Matejić. Sretan sam, kao mještanin Starog Čiča, ali i predsjednik mjesnog odbora, što je konačno došlo na red. Veseli me izgradnja ove pješačke staze, koja je važna za sigurnost svih mještana i djece.  - istaknuo je Matejić.

U ovaj projekt Grad je uložio više od milijun kuna.