Prijava

Vaša prijava

Gorica remizirala sa Vinogradarom


Vrlo dobru test utakmicu odigrala su dva stara znanca još iz drugoligaških vremena do sezone 2013/14 Gorice i Vinogradara. Vinogradar je trenuto deveti na tablici III HNL Zapad sa velikih 11 bodova zaostatka za vodećim Novigradom, ali sa vrlo visokim ambicijama da u proljeće anulira tu prednost i plasira se u drugu HNL.
Poznavajući Ivu Rubinića koji je i “mama i tata” ovoga kluba sve je moguće i prvenstvo III HNL Zapad će biti i više nego zanimljivo. Nakon što su redove zelenih iz Mladine napustili Abramović, Martinac i Gavarić, Rubnić je posegnuo za vrlo respektabilnim imenima u HR nogometu pa su tako u Mladini svoje potpise stavili Strjački, Čuturilo, Rihtar, Bašić, Špehar, Miloš, Dalić i Sven Dedić, što na kraju samo potvrđuje i ozbiljnost zaštitnog nogometnog “branda” Jaskanskog kraja da se vrati na staze stare slave.

Gorica-Vinogradar (20)

Momčad Vinogradara se i u današnjoj utakmici protiv Gorice predstavila kao vrlo ozbiljan kolektiv koji u svemu ima glavu i rep. Milinović ni danas nije imao na raspolaganju Jančetića i Hodžića, ali je započeo sa igračima koji se polako nameću vrlo blizu udarnoj postavi Gorice. Gorica je vrlo ozbiljno ušla u utakmicu i u prvih 25 minuta nametnula ritam kojem se Vinogradar teško opirao, a Tatar je propustio veliku priliku kada nije uspio oči u oči nadmudriti Bašića. No, vrlo brzo potom u lijepoj akciji Gorica je povela. Vinogradar je kako su minute odmicale igrao sve bolje i stvarao opasne situacije pred Šuškovićem, a Gorica je prijetila iz kontri. U 37. minuti Šušković se opet zaigrao sa loptom i pogodi Štuleca u leđa u ispucavanju, kojemu kasnije nije bilo teško gurnuti loptu u praznu mrežu. Već u prvom slijedećem napadu Filipović je pogotkom sa oko 14 metara okrenuo rezultat u korist gostiju. U nastavku utakmice Gorica je kapitalizirala bolje držanje lopte u drugom dijelu pogotkom Zenunija za izjednačenje, te je na kraju neodlučeno ipak najrealnije.

Gradski stadion Velika Gorica
teren sa umjetnom travom
GORICA – VINOGRADAR 2:2 (1:2)
strijelci: 1:0 Žutić (20), 1:1 Štulec (37), 1:2 Filipović (39), 2:2 Zenuni (75)
GORICA: Šušković, Žutić, Milanović, Mikulić, Perić, Marina, Lihić, Škvorc, Španja, Tatar, Hajduk (još su igrali: Žugaj, Matošević, Vasilj, Muhar, Vinković, Zenuni, Šipuš, Čolić, Barišić, Brtan, Sedlaček, Krizmanić)
trener: D. Milinović
VINOGRADAR: Bašić, Dalić, Špehar, Miloš, Rihtar, Filipović, Čuturilo, Ristovski, Povrženić, Strjački, Štulec (još su igrali: Braje, Borković, Medven, Bucković, Domjančić, Golojuh, Ribić, Španić, Zurak, Pagadur)
trener: R. Ferenčina

galerija fotografija: