Prijava

Vaša prijava

TUROPOLJE – Izbjeći borbu za opstanak


Od sezone 2015./16. momčad Turopolja izborila je nastup u 1. ŽNL – istok, a u jesenskom dijelu prvenstva zauzeli su 7. mjesto osvojivši 20 bodova. U sezonu ih je  poveo novi trener Ivica Burić, na poziv iz Turopolja Burić se odazvao iz vukovinskog Jelačića željan novih izazova i nije požalio.
“Odlično sam prihvaćen u ovoj sredini, skromni i nadasve pošteni ljudi u klubu su se početkom jeseni bojali za naš status na tablici kao novake u ligi. Pokazalo se
u prvom dijelu prvenstva da smo kao momčad vrlodobro odreagirali na zahtjeve. Zadovoljan sam odazivom igrača u pripremnom razdoblju, iako svi igrači uglavnom  rade ili se školuju, pa smo pod kakvim-takvim svjetlima našeg mokrog Leštanda trenirali u kasnopopodnevnim satima. Do sada smo odigrali samo četiri pripremne utakmice. Glavni problem nisu protivnici već pronaći igrališta za odigravanje koja svi uglavnom čuvaju. Tereni sa umjetnom travom odnose nam značajnija novčana sredstva.”

 

foto: Vitomir Štuban
foto: Vitomir Štuban

 

Ima li prinova ili odlazaka igrača u momčadi ?
“Pristupili su Domagoj Gmižić iz Jelačića, Ivan Kranjčec izlazni junior Gorice, Marin Ivanković iz Lomnice, a naši igrači Robert Zorić i Ervin Gorinjac povratnici su na travnjak nakon polusezonskog pauziranja zbog privatnih obveza. Očekujemo dolazak Ade Gorinjca iz Poleta. Napustili su nas Neno Hajduk, Željko Josić, Željko Cvetnić i Dražen Leder.”

 

Glavni cilj Turopolja u proljetnom dijelu ?
“Cilj nam je sredina tablice, privesti tu mirnoću u momčad bez strepnje za ostanak u ligi. Očekuje nas trnovit početak prvenstva, gostovanje u prva dva kola, prvo u Kobiliću, zatim u Križu, slijede susreti sa jakim susjednim Turopoljcem doma i opet gostovanje pri trenutno vodećoj Lomnici. Zadovoljilo bi nas nekih 6 bodova iz tih utakmica iako ni 4 ne bi bilo malo. Nadamo se da ćemo uspjeti realizirati naše zamisli, a prije svega ono radi čega smo svi ovdje, to je izbjegavanje borbe za opstanak.”

 

Boje Turopolja u proljetnom dijelu uz već navedene igrače u tekstu branit će ovaj igrački kadar: vratari Bern Meler i Dario Trtan, igrači Mile Anđelić, Branislav Bušić, Mario Filipović, Ernest Gorinjac, Ladislav Jambrečina, Ivan Jambrešić, Ivan Kovačević, Filip Maričić, Marko Maričić, Marko Mičić, Andreas Šejić, Stjepan Vlahovac,  Mladen Jerković.


Posjet HRT-u