Prijava

Vaša prijava

Fiskalne blagajne od sutra na tržnicama


Od 1.kolovoza i obrtnici na tržnicama moraju igrati po pravilima Ministarstva financija i koristiti fiskalne blagajne s istaknutom naljepnicom „Bez računa se ne računa“. Svi koji prodaju vlastite proizvode, a takvih je većina na velikogoričkoj tržnici, ne moraju izdavati račune. S druge strane, troje obrtnika koji tu rade već niz godina su tzv.“ Linićeve kase“ već nabavili i čekaju da im se osigura priključak struje kako bi ih mogli i koristiti.

No, Vlada je prodavače na sajmovima, priredbama i izložbama oslobodila obveze fiskalizacije do 1. listopada, upravo kako bi im se u tom vremenu omogućio pristup električnom napajanju i internetskoj mreži. S obzirom da  Velika Gorica nema Zelenu tržnicu već prigodnu prodaju poljoprivrednih proizvoda, izgleda da će i gorički obrtnici s izdavanjem računa započeti tek za dva mjeseca.

Iako kažu da inspekciju očekuju već s prvim danima kolovoza, spremni su pokazati ugovore koje imaju i dokazati da će fiskalne blagajne, barem u njihovom slučaju, još malo pričekati.


Državno Natjecanje iz geografije