Prijava

Vaša prijava

Pobjeda Jelačića zaslugom kapetana Matejčića


Vukovinci su pobjedom protiv Mladosti donekle ublažili gorak okus poraza od prije tri dana u odgođenom 16. kolu kontra Lomnice na domaćem travnjaku. U prvom poluvremenu povremeno jak vjetar bio je saveznik gostiju iz Obrezine i domaćin nije uspio svoju kvalitetu pretočiti u opipljivu prednost. Raspoloženi vratar gostujuće momčadi Tihomir Petrčić u prvom dijelu sačuvao je sigurnim intervencijama nekoliko puta svoju mrežu, dva puta je obranio zicere Ivana Dumbovića (12. i 42.) i oštre udarce Stipe Horvata (15.) i Josipa Vuksana u 31. minuti.

 

U drugom poluvremenu premoć Jelačića bila je očita i sve izraženija, izgledne prilike nisu iskoristili Damir Matković (48.) i Matija Pavić (50.). Gosti su uzvratili u 56. solo prodorom Marija Tadića čiji je udarac s ruba šesnaesterca završio izvan vrata, tik uz vratnicu. Stalni pritisak domaćina isplatio se u 68. kada je, nakon akcije Horvata i Ivana Sokića, kapetan Josip Matejčić s desetak metara iskosa s lijeve strane pogodio suprotni kut za zasluženo vodstvo. Tri minute kasnije izigrana obrana Mladosti izgledala je kao ”začuđeni svatovi”, Matejčić je situaciju ‘jedan na jedan’ riješio rutinirano za 2:0. Slično se desilo i u 78. kada su se pred Peterčićem našla dva domaća igrača, a Pavić je loptu mirno plasirao s peterca u donji kut za tri pogotka prednosti. Isti igrač je u 83. odlično proigran od Matejčića, uslijedio je iskosa šut u bliži kut za uspješnu obranu vratara gostiju.

 

Jelačić je pobijedio, očekivano i vrlo sigurno, moglo je biti i uvjerljivije, iako su golovi postignuti u posljednjoj četvrtini utakmice. Mladost se previše potrošila u prošlu srijedu u pobjedi protiv Rugvice te je u Vukovini u završnici djelovala kao ispuhani balon, a brzonogog Ivana Lucina dobro su čuvali, na smjenu, Horvat i Vuksan.

 

NK Ban Jelačić – NK Mladost 3:0 (0:0)

Vukovina. Igralište Jelačića. Gledatelja 60. Subota, 17.04.2016., 16:30 sati. Sudac: Matija Pajvot (Vrbovec). Pomoćnici: Dean Ranogajec (Kamenica) i Zlatko Pankretić (Lovrečka Velika). Delegat: Mario Fabečić (Gradići). Strijelci: 1:0 – Matejčić (68), 2:0 – Matejčić (71), 3:0 – Pavić (79).

 

BAN JELAČIĆ: Igor Ćorković, Josip Vuksan, Marko Hmelina, Matija Pavić, Ivan Sokić, Josip Matejčić (cap.), Zvonimir Matušin, Ivan Dumbović, Damir Matković, Stipe Horvat, Mateo Nikić (od 69. Ivan Biljan). Trener: Emil Družić.

 

MLADOST: Tihomir Petrčić, Goran Ivanušić (cap.) (od 77. Martin Mitreković), Marko Lucin, Stjepan Martinić, Jakov Baškarada, Josip Benšak, Ivan Lucin, Franjo Periša, Marijo Tadić, Josip Grbač (od 53. Marko Šorša), Martin Berek (od 23. Filip Šainčić). Trener: Slađan Paurević.

Igrač utakmice: Josip Matejčić.

 

galerija fotografija