Prijava

Vaša prijava

Matošević i Muhar pozvani u U19 reprezentaciju Hrvatske, u klubu do srijede očekuju rezultate licenciranja


Da rezultati u svim selekcijama Gorice ne prolaze nezapaženo potvrđuje i činjenica da su Dinko Matošević i Marko Muhar od početka ovog tjedna u selektivnom programu U19 reprezentacije Hrvatske koja će u utorak 19.04. i četvrtak 21.04. igrati dvije prijateljske utakmice protiv reperezentacije Katara. Ovo je veliko priznanje svim uzrastima Gorice kao i nogometnoj školi, a vjerujemo i dodatni motiv i spoznaja svim mladim nogometašima Gorice da su ovdje itekako na oku za selektivne procese u kojima se izlučuju budući reprezentativci Hrvatske.

 

Gorica-Imotski Dinko Matošević

 

I Matošević i Muhar su se priključili mladim hrvatskim reprezentativcima danas ujutro u zagrebačkom hotelu As, a do četvrtka će odraditi nekoliko treninga i dvije predviđene utakmice na stadionu u Sesvetama. I Muhar i Matošević su dali svoj veliki doprinos u povijesnom uspjehu juniora Gorice koje već iduće srijede čeka uzvrat u Osijeku u polufinalu kupa Hrvatske protiv momčadi HYPO LIMAČ Elektra.

 

Dinko Matošević je već u jesen izborio svoje mjesto u prvoj postavi seniora Gorice, dok je Muhar debitirao za seniore u Sisku protiv Segeste u ožujku ove godine. Uz Krizmanića, Čolića i Sedlačeka koji su ovoga trenutka najbliže seniorskom kadru, Gorica će sigurno u slijedećih nekoliko godina imati veliku konkurenciju za seniore unutar svoje vlastite škole, što je u konačnici i bio cilj u provođenju aktivnosti i plana i programa nogometne škole Gorice.

Kup Juniori Gorica-Hypo Limač Elektra Topić - Marko Muhar

Do srijede bi u prvom stupnju trebali znati i odluke odjela za licenciranje o licencama klubovima za I i II HNL. Podsjetimo, klubovi  za dobivanje licence moraju zadovoljiti ukupno pet kriterija:

  • sportski
  • infrastrukturni
  • pravni
  • stručno administrativni
  • financijski

Gorici je ovo sedma godina licenciranja, za sedmu uzastopnu sezonu u II HNL. Dosad niti u jednom pokušaju Gorica nije uspjela dobiti licencu u prvom krugu, ali u klubu su uvjereni obzirom da svake godine rade pozitivne korake u svim traženim kriterijima i elementima provjere da će ove godine uspjeti dobiti licencu u prvom krugu, no, pričekajmo ipak i službenu objavu HNS-a.