Prijava

Vaša prijava

Taekwondo kluba Velika Gorica plasirao se na kadetsko Europsko i juniorsko Svjetsko prvenstvo


Taekwondo klub Velika Gorica osvojio je osam medalja na jučer održanom Prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u Sutinskim vrelima. Među 450 natjecatelja iz 68 klubova, zlatne medalje za Veliku Goricu osvojile su Anamaria Kovčalija i Kristina Čerina, srebra su kući donijele Lana Maletić i Natalia Lovrić, a broncu Leonarda Šipušić, Dora Runtić, Maella Sabljak i Antonio Cvetković.

 

“Prvenstvo Hrvatske bilo je ujedno i posljednje kriterijsko natjecanje za plasmane na kadetsko Europsko prvenstvo te juniorsko Svjetsko prvenstvo. Naši natjecatelji su odradili iznimno kvalitetan turnir i dali su zadnje atome snage kako bi pokušali napraviti što bolji uspjeh. Imamo Doru Runtić koja je osigurala kadetsko Europsko prvenstvo te Kristinu Čerinu koja je osigurala juniorsko Svjetsko prvenstvo”, rekao je Igor Matić, tajnik Taekwondo kluba Velika Gorica.

 

Dodajmo još i da su u ekipnom poretku juniorke ponovile prošlogodišnji uspjeh i postale viceprvakinje Hrvatske u konkurenciji 68 klubova. U ukupnom poretku juniora i juniorki Taekwondo klub Velika Gorica je na drugom mjestu, a kadeti i kadetkinje te juniorke i juniori ukupno su treći u Hrvatskoj.

Foto: TKD Velika Gorica
Foto: TKD Velika Gorica