Prijava

Vaša prijava

Darko Janječić Žica pojačao Udarnik


Živo i veselo bilo je u utorak u popodnevnim satima na SRC Kurilovec. Dvije selekcije Udarnikove mladeži odrađivale su na glavnom igralištu svoje prvenstvene dvoboje, radovi na terenu s umjetnom travom privode se kraju a u hladu velike natkrivene terase uz razne napitke (pa i one žutozlatne koji se pjene) okupilo se zanimljivo društvo. Bili su tu predsjednik Udarnika Filip Gabelica, kolega mu iz NK Gradića Ivan Gale, čelnici domaćća Ivica i Robi Krmpotić, Josip Mučnjak, u Zagrebu i okolici poznati nogometni djelatnik Darko Janječić Žica, otac i sin (jedan mladi talentirani nogometaš čiji indentitet se zasad još ne želi otkriti), sudački boss (gazda) Mario Brlek, dvoje novinara Sportskih novosti, dopisnik Cityportala…

 

Ovom posljednjem pozivu na razgovoru spremno se odazvao predsjednik Udarnika Filip Gabelica. “Poligon s umjetnom travom planiramo službeno otvoriti u subotu 11. lipnja, dakako na sveččin uz prigodni program kojem će biti nazočni čelnici Velike Gorice, mnogi gosti i uzvanici ali i brojna djeca kojima je teren uglavnom i namjenjen. Bit će tu još zanimljivih sadržaja pa vrijedi doći sve to pogledati, desetak dana prije starta našeg velikog međunarodnog turnira limaća Alpas Kup”- najavio je i poziva Gabelica.

nog_Predsjednik Udarnika Filip Gabelica i novi sportski direktor Darko Janječić Žica

Otkud u spomenutom društvu gospoda čelnici Gradića i Dinama (OO) Galo i Janječić, bio je slijedeći upit. “Snažimo Udarnikove redove i to od glave”  -rekao je ozbiljnim glasom Filip a vjerojatno vidjevši zabezeknutu facu predstavnika cityportala, objasnio je uz smijeh da se ipak, ali samo malo, “zaigrao” pa dodao. “Gospodina Galu moramo još malo pustiti Gradiću ha, ha ha, ali Darko Janječić Žica je naš i to na funkciji sportskog direktora” – sada ozbiljnjim tonom nastavio je Gabelica i pojasnio. “Gospodin Janječić je za nas veliko pojačanje u trenutku kada započinjemo pregovore s ciljanim igračima koji bi trebali biti i velika pojačanja. O deteljima još ne želimo izlaziti u javnost pa ni spominjati ime mladića kojeg ste vidjeli da sijedi s ocem i nama. Dovođenjem pojačanja nikako se ne odričemo naših dosadašnjih mladih igračče želimo im pomoći da stasaju uz iskusnije a razgovor s pokojim mlađim samo je izuzetak”.

Otac-sportskog-direktora-Ivan-Krmpotić-na-stroju_-1024x768

Slijedilo je logično pitanje, napada li Udarnik slijedeće sezonu 3 HNL? “Udarnik je ozbiljan klub koji uvijek ima ambiciju više ali uz realne procijene da to ide stepenicu po stepenicu. Tvrditi sa sigurnošću da pod svaku cijenu jurimo viši rang bilo bi neozbiljno ali u sportu i nogometu nije zabranjeno željeti što bolje i što uspješnije. Takav je i naš stav, pa dokle doguramo” – čio je predsjednik Udarnika Filip Gabelica. Turopoljci imaju ambicioznog drugoligaša, bilo bi logično da dobiju i trećeligaša, međutim nogomet je voljen upravo jer je i nepredvidiv. Na kraju, nije grijeh poželjeti klubu iz Kurilovca iskorak na stepenicu više.