Prijava

Vaša prijava

Lomnica u nedjelju ima meč loptu


Turopoljski nogometni klubovi za vikend završavaju prvenstvenu sezonu 2015/2016. Uglavnom u svim ligama gdje se još igra, najvažnije je i poznato što se konačnih prvaka tiče osim u 1. županijskoj ligi istok gdje i igra najviše klubova s našeg područja (čak devet). Odluka o šampionu 1. ŽNL istok a time i novom članu Jedinstvene županijske lige (peti rang) past će u nedjelju u Lomnici gdje kod istoimene momčadi gostuje susjed Dinamo Hidrel iz Novog Čiča.

Meštrica-Lomnica (5)
Meštrica – Lomnica

Lomničanima je za slavlje dovoljan i remi jer imaju dva boda više od kunkurenta Rugvice koja ugošćuje Meštricu. U slučaju istog broja bodova Lomničani u odnosu na Rugvicu imaju prednosti jer su jesenas doma slavili 2:0 a proljetos u Rugvici bilo je 0:0. Da bi se dogodilo iznenađenje i Rugvica osvoji titulu prvaka, Dinamo Hidrel bi morao pobijediti u Lomnici a Rugvica svladati Meštricu što je izvjesno. Mogu li Novočičani iznenaditi Lomnicu?

Mogu, dogodi li se senzacija a čuda se baš i ne događaju svaki dan. U prvom redu Hidrelu utakmica i rezultat praktički ništa značajno ne “igraju” osim dvojbe oko osvajanja osme ili devete pozicije u konačnom redoslijedu dok Lomničanima od tih 90 minuta ovisi cijela sezona. Značajna je i činjenica da Lomnica prema svim dosadašnjim pokazateljima ima kvalitetniju momčad a to je ipak i najvažnije.

Gradići-Lomnica (3)
Gradići – Lomnica

Ipak, nogomet može biti nepredvidiv i zbog toga vrijedi u nedjelju doći na igralište Lomnice i svjedočiti slavlju domaćih ili manje vjerojatno, velikoj nogometnoj senzaciji. Trener Lomnice Dinko Huskić vjeruje u pozitivan rezultat i slavlje.

“Bili smo lider kroz čitavu sezonu, red je da tako i završimo. Poštujemo momčad iz Novog Čiča ali mi imamo kvalietu i daleko više motiva za konačno slavlje pred vjerojatno brojnim auditorijem i našim navijačima koje nikako ne želimo razočarati. Vjerujem također da će sve završiti u korektnom tonu od strane svih aktera” – poželio je strateg Lomnice Dinko Kuskić.