Prijava

Vaša prijava

Spoj Udarnikove mladosti i dovedenog iskustva i kvalitete moraju dati rezultat


Četvrtoligaš Udarnik se ljetos značajno pojačao. Kurilovčani su krenuli od glave i najprije doveli poznatog nogometnog djelatnika Darka Janječića Žicu koji je imenovan za sportskog direktora. Janječić je pak ljetos odmah za trenera angažirao Borisa Perkovića i s njim u suradnji dovedeno je još i 8 novih igrača koji bi morali biti velika pojačanja.

 

Udarnik-Lokomotiva juniori (3)
Trener Udarnika, Boris Perković

 

Stratega Borisa Perkovića nema potrebe posebno predstavljati ali ipak za one koji su manje pratili nogomet u našoj metropoli, razgovarali smo s poznatim stručnjakom za amaterski nogomet, samo za Cityportal. “Rođen sam prije pola stoljeća+jednu godinu. Magisterij kineziologije stekao sam na zagrebačkom fakultetu a iskustvo za trenera nogometa stjecao sam 5 godina u školi nogometa Hrvatskog dragovoljca. Trener seniora bio sam u Dragovoljac Hrašću (3. HNL), trenirao sam Maksimir, Trnje 4 godine, Stupnik 5 godina a u dva perioda vodio sam i Dinamo iz Odranskog Obreža. Trenerskim poslom bavim se od svoje 32. godine” – predstavio se uvodno izuzetno pristupačan stručnjak koji nije opterećen svojim uspjesima.

 

Udarnik, Boris Perković (1)

 

“Svaki novi posao novi je izazov i malokoga u konačnici zanima što sam bio prvak sa Maksimirom i Stupnikom a dva puta doprvak s Trnjem. Spomenute činjenice mogu krasiti biografiju ali svjestan sam da Kurilovčane zanima samo proboj u 3. HNL. Imperativ je postavljen, zadatak nije lagan ali naučio sam živjeti pod pritiskom i čvrsto vjerujem u konačni uspjeh, bili mi prvaci ili u lošijem scenariju drugoplasirani (u 3. HNL sele dva najbolja iz MŽNL središte)”  -istaknuo je Perković i odmah izbacio svoje impresije o novom klubu.

 

Trener Udarnika Boris Perković.

 

“Primljen sam u Udarniku na izuzetan način a uvjeti rada su fantastični i hvala ljudima koji vode klub na ukazanom povjerenu. Hvala i bivšem treneru Dinku Livadi koji me kroz razgovor upoznao sa igračima starosjediocima. U proteklih deset dana priprema potvrdile su se Dinkove riječi da se radi o vrlo talentiranim i karakternim mladićima koji vole raditi i učiti. Udarnik ima u svojoj mladosti bogatstvo i dragulje koje treba samo kvalitetno izbrusiti. Mislim da smo pogodili u dovođenju starijih, iskusnih i kvalitetnih igrača uz čiju će podršku domaći mladići stasati i dodatno se razvijati. Vjerujem da će spoj mladosti i kvalitetnog iskustva donijeti i željeni rezultat iako je za uigranost i koheziju potrebno određeno vrijeme. Vjerujem da će Kurilovčani imati određenog strpljenja u našoj nadogradnji željenog” – zaželio je novi strateg Udarnika a ujedno iskazao zadovoljstvo prinovama.

 

Udarnik, Boris Perković (2)

 

“Od ranije poznajem Milanovića, Brčića, Ladovića, Džaju, Kranjčeca, Petkovića, Kelavu a mladi Zagorec je također veliki potencijal. Svi se oni moraju dobro pripremiti jer popusta neće biti za nikoga a onda će i željeni rezultati doći. Svaki prvenstveni dvoboj moraju započeti minimalno troje mlađih od 21 godine ali tom brojkom nisam opterećen jer igrati će najspremniji, najbolji i najkarakterniji bez obzira na godine. Ciljano sam birao jače suparnike kroz pripremni period. Do sada smo odigrali protiv Gorice (1:3), Vinogradar (2:2), HAŠK-a (1:0) i vrlo kvalitetnih juniora Lokomotive (1:1). U subotu od 10 na SRC Kurilovec igramo kontra trećeligaša Samobora, 3. kolovoza od 18 sati ugošćujemo Špansko, 6. kolovoza idemo u Vrapče, 9. nam stiže Trnje, 12. Kustošija, 17. Dubrava a generalka je 20. kolovoza u Pisarovini protiv Jamnice. Svi igrači imaju priliku dokazati se a želim naglasiti da momčad ne čine jedanaestorica koja starta, ne čine je ni samo oni koji uđu u zapisnik (18) već svi koji treniraju i rade. Prvenstvo je dugo i zahtjevno i svaki igrač nam je neophodan jer neočekivani problemi vrebaju. Osobno uživam raditi u ovako sređenom klubu pa pozivam i igrače da uživaju dok igraju ali i treniraju. Kada stignu željeni rezultati, a vjerujem da će stići, onda će zadovoljstvo biti potpuno u čitavom klubu” – poželio je iskusni novi strateg udarnika Boris Perković. Nema razloga da i mi ne poželimo isto.