Prijava

Vaša prijava

Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj


Na inicijativu legendarnog velikogoričkog boksača Stjepana Bačurina i njegovih boksača iz BK Velika Gorica po prvi puta “Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj” održan je izvan Velike Gorice, a kako i Stjepan Bačurin kaže: “Oduvijek mi je želja bila dovesti boksače u moju Malu Bunu te organizirati turnir u mjestu odakle smo krenuli u svijet boksa moj Ivica i ja.”

 

Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (32)

Na igralištu u Maloj Buni pred nekih petstotinjak gledatelja turnir u čast pokojnog velikogoričkog boksača Danijela Kalanja bio je pravi pogodak. Uvod prije dvije profesionalne borbe bilo je 6 amaterskih mečeva. U ring su prvo ušli najmlađi, mlađi kadeti (do 43 kg) Pjer Đuretić iz Velike Gorice protiv Jakova Šalekovića iz BK David Koprivnica u kojem je pobjedu odnio gost iz Koprivnice. U juniorskoj kategoriji (do 57 kg) velikogorički boksač Antonio Cvetnić bio je bolji od Dubravka Strnada, još jednog koprivničkog boksača. Velikogoričani Zvonimir Krilić i Luka Jančić odmjerili su snage u trećoj borbi kategorije mlađih seniora (do 69 kg), a poslije tri runde pobjedio je Krilić. Četvrti dvoboj opet u glavnim ulogama velikogorički borci mlađih seniora (do 91 kg) Max Pokupec kontra Filipa Baraća gdje Pokupec pobjeđuje. Čast da uveličaju turnir dobile si i dvije djevojke, seniorke (do 52 kg) Tena Peček iz BK Sveti Mihael izgubila je meč protiv Hrvojke Čudine iz BK Bedeković poslije 4 runde po dvije minute. U zadnjoj borbi prije profesionalaca seniori (do 60 kg) Mislav Kovačević (BK Velika Gorica) i Antonio Tkalčić (BK David Koprivnica) gledateljima su priuštili zaista žestoku i dinamičnu borbu nakon koje je domaći boksač zasluženo pobijedio.

 

Nakon kratke pauze uslijedile su dvije borbe profesionalaca, u poluteškoj kategoriji hrvatski boksač Ivan Jukić Juka iz Zadra pobijedio je Srećka Janjića iz Srbije. Kao šlag na tortu u zadnjoj borbi noći boksa u Maloj Buni priredio je domaći dečko Ivica Bačurin koji je uz gromoglasnu podršku kraj ringa odličnom borbom slomio Radomira Vujevića iz Srbije.

 

galerija fotografija

Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (3)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (5)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (6)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (7)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (8)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (9)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (10)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (11)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (12)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (14)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (15)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (18)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (19)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (20)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (21)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (23)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (24)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (25)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (26)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (29)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (30)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (31)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (32)
Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj (33)