Prijava

Vaša prijava

Vanda Kos među šestorkom koja putuje na Svjetsko prvenstvo u ribolovu za žene


Ribolov, a posebno ženski ribolov, pomalo je zapostavljen sport čiji uspjesi ostaju u sjeni popularnijih sportova, pa je tako relativno nepoznato kako Hrvatice u njemu postižu iznimne rezultate. Svjetske medalje nisu su im novost, a po jednu takvu u nedjelju u španjolsku Mediru ponovno kreće šest ribolovkinja. Među njima i članica ŠRK ‘Ribomanija’ iz Turopolja Vanda Kos (26), četverostruka državna prvakinja i višestruka pobjednica Grada Zagreba samo su neki od njenih uspjeha.

 

“Po našim saznanjima na rijeci će se loviti veliki keder i šaran. Trener Ivan Kovač i kapetan Dražen Štajduhar, koji su već bili tamo, kažu da je rijeka puna kedera, a kako natjecateljice hrane ribu tako i šaran dolazi iz nekog drugog dijela rijeke za hranom, pa se može uloviti i šaran. Natjecat će se u lovu ribe udicom na plovak”, objasnio je predsjednik ŠRK Ribomanija Siniša Kos te dodao kako su natjecateljice u fazi prikupljanja potrebne opreme koja za svaku iznosi i po 5.000 eura, što je za svjetske prilike vrlo malo.

 

šrk ribomanija

 

Nakon dolaska na Svjetsko prvenstvo Vandu Kos, Vesnu Radanović, Jadranku Guliš, Ivanku Škodu, Nataliju Žganec i Mateu Minanov čeka pet dana treninga, a 27. i 28. kolovoza je natjecanje. O pobjedi će odlučiti kilaža ulovljene ribe.