Prijava

Vaša prijava

Turopoljac pobijedio nade Segeste


Prije samog početka nedjeljnje prijepodnevne pripremne utakmice u Kučama se spustila mirna ljetna kišica koja je poškropila odličan travnjak Turopoljca i bili su idealni uvjeti za igru. Već u 3. minuti Tomislav Jakovljević lijepo je dubinski odigrao Igora Hajduka koji je probio lijevu stranu i rezantno nisko ubacio a Tomislav Novosel od prve šalje loptu u mrežu za vodstvo Kučana. Mladići trenera Marijana Dužića, koji nije nepoznat u Turopolju jer je radio u Gorici, brzo su se pribrali i izjednačili nakon samo dvije minute. Malo iskosa desno Frano Grganović iz trka je fino plasirao loptu u suprotni kut nemoćnog vratara Nikole Dolačkog. Okomita igra mladih Sisčana se isplatila i u 15. minuti Kožić je asistirao a Grganović zabio i drugi put za vodstvo Segeste 2:1.

Momčad Turopoljca koja je startala kontra Segeste.
Momčad Turopoljca koja je startala kontra Segeste.

 

U 21. minuti Emanuel Krznarić potegnuo je snažno sa 25 metara, lopta je iznad ispruženog Dolačkog pogodila gredu pa u zemlju i na kraju mrežu za 1:3. Brži, konkretniji i efikasniji juniori Segeste imali su prilika za još pokoji gol ali na odmor se otišlo s dva razlike.

 

Na poluvremenu trener domaćih Horvat pozvao je svoju igrače u svlačionicu dok su gosti odmarali na klupi za pričuve na otvorenom. U nastavku u momčadi Turopoljca pojavio se Petar Milatović i bolji poznavatelji Kučkog nogometa predvidjeli su rezultatski preokret i pogodili. Već u 47. minuti brzu kontru povukao je Milatović i majstorski precizno i pravovremeno odigrao dubinsku za usprintalog Igora Hajduka a u nastavku akcije lopta se zakoprcala u mrežu i bilo je 2:3.

 

Ivan Šestok iz Turopoljca puca prema golu.
Ivan Šestok iz Turopoljca puca prema golu.

 

U 53. minuti Milatović je s desna precizno ubacio iz slobodnjaka i pogodio u glavi Novosela a Tomislav takve prilike lakoćom pogađa za 3:3. Pobjedonosni gol za Turopoljac zabio je Vjeko Lučić a u začetku akcije opet je sve krenulo od Petra Milatovića za kojeg je trener Segeste Dužić rekao da prema pokazanom može igrati i u prvoj ligi. Do kraja utakmice imao je Turopljac i kazneni udarac zbog igranja rukom a sveprisutni Milatović prevario je mladog gostujućeg vratara ali vratnica je spriječila još jedan pogodak. I zaključak na kraju, kada se igra Petru Milatoviću onda Turopoljca teško tko može dobiti.

 

Najbolji kod Segeste Frano Grganović.
Najbolji kod Segeste Frano Grganović.

 

TUROPOLJAC – SEGESTA (juniori): 4 – 3
KUČE Igralište Turopoljca na Knejama. Igrano u nedjelju 21. kolovoza od 11 sati. Gledatelja 50. Sudac: Dario Mužar (Velika Gorica).
STRIJELCI: 1:0-T. Novosel (3), 1:1-Grganović (5), 1:2-Grganović (15), 1:3-Krznarić (21), 2:3-I. Hajduk (47), 3:3-T. Novosel (52), 4:3-V. Lučić (73).

 

Trener Marijan Dužić i mladići Segeste na poluvremenu.
Trener Marijan Dužić i mladići Segeste na poluvremenu.

TUROPOLJAC: Dolački, A. Dolibašić, J. Dolibašić, Bušić, Fabijančić, Šestok, T. Jakovljević, F. Hajduk, I. Hajduk, V. Lučić, T. Novosel (još su igrali: Milatović, Markulin, Cavrić).
TRENER: Vlado Horvat
SEGESTA (juniori): M. Babić, Grganović, Krznarić, Kirin, Kolarić, Repac, Radaković, Kožić, Vučković, Radišić, Stojaković (još su igrali: Pranjić, Klapac, Sekulić, Đurić, Nikšić, H. Bašić, Butković).
TRENER: Marijan Dužić