Prijava

Vaša prijava

Udarnik i Kristijan Brčić blistali na startu


Kristijan Brčić (5)
Kristijan Brčić

Udarnik je započeo novu sezonu kao što je i želio. U prvom kolu sređena je Moslavina 4:0 a u drugom Zelina malo teže ali bilo je ipak sigurnih 2:0. Na utakmici u srijedu za igrača utakmice odabran je Kristijan Brčić koji je prekrasnim udarcem iz slobodnog udarca postigao vodeći pogodak u 74. minuti. Pucao je Kristijan slobodni udarac i na početku utakmice ali lopta je uzdrmala gredu umjesto željeno mrežu.

 

“Što se tiče utakmice sa Zelinom, znali smo da neće biti lako jer su iskusna ekipa i znaju igrat na rezultat ali su nas ipak malo iznenadili sa izrazito defanzivnom igrom. Bio je to baš klasični bunker a igra prema naprijed ih uopće nije zanimala tako da je nama prema naprijed bilo jako teško. Bili su u više linija postavljeni vrlo gusto i nije bilo prostora ni milimetra. Da je ušao onaj moj prvi slobodnjak bilo bi mnogo lakše za igrati i riješili bi pitanje pobjednika daleko prije. Sve u svemu mislim da od mojih suigrača nitko nije podbacio, svi su odradili ono sto je trener tražio od njih i na kraju zaslužena naša pobjeda” – komentirao je Zelinu Brčić, neobično brzi, najčešće lijevokrilni napadač čija upečatljiva karakteristika je okomitost ravno prema golu. Nije opterećen vježbanjem slobodnih udaraca na treninzima.

 

Kristijan Brčić (1)

 

“Slobodnjaka ne vježbam puno, dan prije utakmice puknem par komada i to je to. Žao mi je što sam penal fulao (bolje je reći da mu je obranio odlični vratar Jurić-Bare) ali sva sreća da to na kraju nije bilo presudno” – kazao je bez potrebe samokritično Kristijan iako je dobro što je tako. Ne zabija uvijek ni Messi pa ne odustaje od izvođenja a zašto bi i Brčić?

 

Udarnici tek u trećem kolu idu na gostovanje a ždrijeb je odredio put u mjesto Maće u Zagorju na noge lokalnom Gaju. Gaj na kontu zasad ima 4 boda nakon pobjede 1:0 i remija bez pogodaka. Zagorci pogotka još nisu inkasirali što je vrlo znakovito.

 

Kristijan Brčić (2)

 

“S obzirom da su novaci u ligi, Gaj je krenuo vrlo dobro ali to za mene i nije neko iznenađenje jer sam odigrao puno utakmica protiv njih i uvijek su bili neugodni, pogotovo doma gdje teško gube bodove. Znači u nedjelju nas čeka teško gostovanje ali mi smo maksimalno spremni, svi zdravi i ako ćemo biti pravi ne sumnjam u našu pobjedu” – optimist je za nedjelju Kristijan (igra se od 17 sati a autobus s ekipom Udarnika kreće iz Kurilovca prema Zagorju u 14.30. U busu će najvjerojatnije zajedno sjediti Kristijan i Ante Džaja.

 

“Pitali ste za suradnju s Džajom. Mi smo najbolji prijatelji, znamo se jako dugo i da nam zavežu oči mi bi se pronašli na terenu ha ha… Ante je najtalentiraniji veznjak s kojim sam igrao i velika je šteta što nije napravio daleko bolju karijeru”. To je tako u životu. Da bi se idealno uspjelo, mora se poklopiti jako mnogo toga, imati sreće ali i poguranac (ovo posljednje je nažalost prečesto i najvažnije). Brčić je školovan u Maksimiru.

 

Kristijan Brčić (3)

 

“Prošao sam cijelu Dinamovu školu nogometa, imam 50-tak nastupa za reprezentaciju Hrvatske od U-15 do U-20. Trenirali su me Blašković, Šaka, Đemo Mustedanagić, Štef Deverić i mnogo sam naučio od njih. U seniorskoj konkurenciji igrao sam za Lučko, Inter iz Zaprešića, u Portugalu za Nacional (zajedno s Dujom Čopom), Trnje, Dinamo Obrež, u Austriji u trećoj ligi, Zagorcu iz Krapine i evo sada sam Udarnikov. Moze li Udarnik bolje? Naravno da može ali s obzirom da smo nova ekipa i da još nismo sto posto uigrani mislim da to za sada izgleda u redu i da s vremenom može biti samo bolje, kako od mene tako i od ostatka momčadi”.

 

Registrirali smo da Brčić i strateg Boris Perković komuniciraju u vrlo povjerljivom tonu. “Moja suradnja s trenerom Perkovićem je fenomenalna jer znamo se već dugo. Bio mi je Boris trener u Trnju i mogu reći samo riječi hvale za njega jer jedan je od najboljih trenera koji me trenirao a bilo ih je dosta”.

 

Kristijan Brčić (4)
Spomenuli smo Kristijanu činjenicu da su u dvije prvenstvene utakmice zabili 6 golova a strijelci su bili različiti. Mega momčadi obično imaju takozvanog killera koji će zabijati i iz ničega.

 

“Sto se tiče izrazitog golgetera za to se ne brinem. Imamo tri izvanredne špice Petkovića, Brajka i Pralasa i uvijek će neko od njih iskočiti u prvi plan tako da za golove ne treba strahovati, biti će ih tokom prvenstva” – uvjeren je brzanac Udarnika a zabijati će i on sam. To ne sumnjamo jer brzina, okomitost, neustrašivost, pozitivna drskost, karakter i Brčićevi pogledi na nogomet to nekako sugeriraju. Uzor mu je samo Leo Messi jer kaže da je daleko najbolji svih vremena i počašćen je što živi u njegovo vrijeme (mnogima nam je to itekako drago). U slobodno vrijeme igra belu i Padel (prema kazivanju Brčića, to je novi sport koji je Robi Prosinečki uveo kod nas i preporuča ga svima da probaju jer je stvarno super sport).


Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja