Prijava

Vaša prijava

Fantastični pogoci u remiju Vatrogasca i Meštrice u Kobiliću


Utakmica 3. kola 1. ŽNL-a pamtit će se dugo po sjajnim pogocima, iako nakon turbulentnog početka i dva realizirana kaznena udarca ništa nije ukazivalo na izuzetno nogometno poslijepodne u Kobiliću. Gosti su prvi došli u vodstvo s 11m kojeg je skrivio vratar Viktor Koš (zakašnjela intervencija i rušenje napadača), siguran realizator bio je Boris Lipovac. Domaći su brzo poravnali također iz kaznenog udarca dosuđenog zbog igranja rukom, vratar Ivan Mihalinčić pogodio je kut, ali bio je ipak prekratak za preciznu loptu Ivana Kontića koja je završila u donjem kutu. Vatrogasac je došao u vodstvo tako što je s desne strane ubačaj Romana Grabovića u vlastitu mrežu ubacio Petar Jerković.

Vatrogasac-Meštrica (15)

U prvoj minuti drugog poluvremena Petar Cundeković volejem zahvaća ubačaj s lijeve strane i pogađa gredu iznad iznenađenog Koša. U istoj minuti na drugoj strani Mihalinčić u padu ispušta loptu, Marko Novak pogađa mrežu, sudac Dario Aščić svira prekršaj na vrataru, domaći prosvjeduju bez uspjeha. A, onda u 60. minuti Lipovac iz trka s 25 metara topovski pogađa lijeve rašlje vratara Koša koji nije ni vidio loptu – 2:2! Igra se rasplamsala, trener Juro Gavran izmjenama osvježava momčad i dva svježa igrača donose Vatrogascu novo vodstvo.

Vatrogasac-Meštrica (12)

Marko Žgela je u 78.minuti na lijevoj strani izvrtio dvojicu suparnika i dalekometnim ubačajem pronašao na desnoj strani visokog Antonia Ivkića, koji je u letećem skoku glavom poslao loptu u suprotne rašlje za 3:2! Minutu kasnije Josip Grilec je iz slobodnjaka sa 18m pogodio iznad Mihalinčića spoj grede i vratnice. Meštrica je izjednačila u kasnoj završnici još jednim europogotkom. Košarkaški visoki Marko Orsag je s desne strane s tridesetak metara odapeo ”propadajuću” parabolu, činilo se da će lopta preletjeti preko grede, ali se kao magnetom privučena zabila u rašlje – 3:3! Fantastičan pogodak! Neodlučen ishod je ipak najpravedniji za izuzetno zanimljivu utakmicu s velikim obratima i rijetko viđenim golovima.

 

 

Prva županijska nogometna liga
Vatrogasac – Meštrica 3:3 (2:1)
Kobilić. Igralište Vatrogasca. Gledatelja 80. Nedjelja, 04.09.2016., 17 sati. Sudac: Dario Aščić. Pomoćnici: Davor Merkaš i Admir Hasanović (svi Velika Gorica). Delegat: Goran Krklec (Zagreb).

 

Strijelci: 0:1 – Lipovac (9-11m), 1:1 – Kontić (12-11m), 2:1 – Jerković (37-ag.), 2:2 – Lipovac (69), 3:2 – Ivkić (78), 3:3 – Orsag (87).
VATROGASAC: Koš, Grabović, Klasnić (od 59. Žgela), M. Vuković (od 67. Čavar), Čumpek, Vitez, Kontić, Jerbić (od 63. Ivkić), Novak, Grilec (od 83. Šimek), Dilberović. Trener: Juro Gavran.
MEŠTRICA: I. Mihalinčić, I. Vuković, Mužar, G. Mihalinčić, Terzić, Cundeković (od 80. Maouduš), Sejfović, Lipovac, Orsag, Josić, Jerković (od 78. Čorak). Trener: Slaven Grgac.

 

 

galerija fotografija