Prijava

Vaša prijava

Iskusni Domagoj Kranjčec daje sigurnost i pouzdanje kao dobro staro vino


U 3. kolu Međužupanijske lige središte Udarnik je u gostima svladao Gaj 3:0. Strijelci su bili Josip Grdenić dva puta i Kristijan Brčić. Dopisnik Sportskih novosti iz Mača gospodin Herceg, imao je tešku zadaću kod izbora igrača utakmice i nije pogriješio izabravši Kristijana Brčića ali bilo bi ispravno i da se odlučio za Josipa Grdenića ili možda vratara kluba iz Kurilovca Domagoja Kranjčeca (33). Kranjčec je početkom utakmice dok se lomila prevlast na terenu kod 0:0 skinuo dva zicera domaćinu. Obranama refleksima i iskustvom, ulaženjem u blok udarcima Blagecu i Benčiću, zadržao je Domagoj ravnotežu na igralištu i omogućio lakši pristup do pobjede.

Domagoj Kranjčec (8)
Domagoj Kranjčec

Nažalost po vratare i obrambene igrače na kraju upečatljiviji ostaju učinci napadača i veznih igrača a obično golgeteri i asistenti poberu slavu i epitete najboljih. Kranjčec je preiskusan nogometaš da bi ga to previše tangiralo a poznato je i da su vratari posebna i jedinstvena sorta frajera i flegmatičnih fakina.

 

“Znali smo da nas čeka teško gostovanje kod momčadi koja prije nas u tekućem prvenstvu nije primila gol te osvojila 4 boda. Naš prvi zadatak je bio ne dozvoliti domaćinu rani gol te nastojati napraviti što manje prekida i auta na našoj polovici iz kojih su oni izrazito opasni. Znali smo da bi nam u suprotnom posao bio itekako otežan ali koncentracijom i pribranošću zadnje linije taj zadatak je uspješno apsolviran. Što se tiče skidanja njihovih takozvanih zicera, jednostavno sam instinktom eksplozivno izašao pred napadače te se tijelom i nogama postavio u blok i onemogućio da lopta uleti u mrežu” – pomalo skromno osvrnuo se Kranjčec na svoje bravurozne obrane.

Domagoj Kranjčec (7)
Dotaknuo se Domagoj na neki način i privilegiranosti napadača što se medija tiče. “Mi u obrani smo oduvijek u lošijoj situaciji i to je breme koje nosimo cijelim nogometnim putem svjesni činjenice da se nogomet ipak igra i gleda radi golova. Svima je draže gledati utakmicu gdje se postiže što više golova pa su onda i igrači koji to mogu i znaju uraditi uvijek u prvom planu a manje mi koji to moramo spriječiti” – realan je Kranjčec koji sigurnošću, mirnoćom i pozitivnim pristupom djeluje poticajno na ostatak momčadi jer suigrači znaju da u slučaju neke greške postoji još jedna teška prepreka do njihove mreže. Kurilovečki prvi portir ipak hvali one ispred sebe.

 

“Kako ne bih bio zadovoljan igrom zadnjeg reda, u tri utakmice nismo primili gol. Ali nije to stvar samo zadnjeg reda nego kompletne momčadi. Čuvanje naše mreže započinje od naših napadača jer obavezna igra u oba pravca igra se i u nižim ligama” – ističe Kranjčec.

Domagoj Kranjčec (5)
Nakon utakmice kod Gaja mnogo se komentiralo izvođenje kaznenog udarca kada je Džaja samo malo gurnuo loptu a usprintali Brčić zabio. “Nema tu ništa spornog osim hrabrosti i sportske drskosti naših ponajboljih igrača. Viđali smo nedavno i u ligi petice da se isto događalo. Morali su naši izvođači nešto izmisliti pošto u zadnjih nekoliko utakmica nisu pogađali sa 11 metara. Napravili su dečki dodatni šou na utakmici ali time nisu ničim željeli podcijeniti naše izuzetno vrlo korektne domaćine. Zajedničko druženje nakon utakmice je meni pod normalno jer bez prave atmosfere nema ni odličnih rezultata a svrha nogometa i je u tome” – stav je iskusnog vratara Udarnika.

Domagoj Kranjčec (3)
U srijedu 7. rujna od 17 sati u Kupincu Udarnik igra 2. kolo Kup natjecanja na razini Zagrebačke županije. “Ima naznaka da će igrati igrači koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu prvenstva kako bi se oni iz udarne momčadi malo odmorili te bili 100% spremni za zahtjevnu utakmicu protiv Mladosti iz Zaboka koja nas doma čeka u subotu. Želja je osvojiti nova tri boda te sačuvati našu mrežu i dalje netaknutom. Do sada smo pokazali da možemo mnogo i samo treba nastaviti u istom ritmu. U Udarniku je odlična atmosfera, jednostavno se ne može naći ni jedna zamjerka. Svi u klubu (predsjednik Gabelica, Ivica i Robi Krmpotić, sportski direktor Darko Janječić Žica) dišu uz ovu momčad i trude se da nikome ništa ne fali. Sa trenerom Perkovićem se znam dosta dugo kao i većina igrača. Surađujemo odlično u opuštenom ozračju ali u njegov posao se ne petljamo, jedino ako zatraži naše mišljenje” – otkriva Domagoj koji je rođen u Zagrebu 6. rujna 1983. godine (SRETAN TI ROĐENDAN MAJSTORE!! VJERUJ OVO JE ISPALO SLUČAJNO, NISMO ZNALI DO DANAS!!!).

Domagoj Kranjčec (2)
Živio je Kranjčec do svoje 26. godine u Velikoj Gorici. Oženio se suprugom Majom i dobio kćerkicu Miu. Sada žive u Dugavama. Nogomet je počeo igrati u Dinamu u generaciji Eduarda, Nike Kranjčara, Tomića, Stjepana Poljaka…Kao ulazni junior otišao je u Brazil gdje je proveo 3 godine u Atletico Paranaenseu. Nakon toga branio je u Kamen Ingradu, Interu iz Zaprešića, Trnju, Radniku, Lučkom, Udarniku, Dinamu (OO), Zelini. Uzor mu je neponovljivi Buffon a klub je jedan i jedini Barcelona…Na kraju Kranjčec je spomenuo i direktnog konkurenta za prvog vratara Udarnika.

 

“Što reci o Tihomiru Feljanu? Znam ga jako dugo a takvog čovjeka ne možete a ne simpatizirati ga. Toliko dobrote rijetko je moguće danas naći u okruženju. Imamo jedan vrhunski odnos a on je zaista zaštitno lice Udarnika” – zaključak je Domagoja Kranjčeca.