Prijava

Vaša prijava

Turopoljac protiv Meštrice zabilježio četvrtu pobjedu u nizu


Meštrica je u prvom poluvremenu taktički odlično odigrala tako što je u sredini terena spriječila ”prošetavanje” Pere Milatovića, reaktiviranog Ive Berkovića i Ivana Šestoka. Zbog toga je vezni red gostiju uporno pokušavao dugim loptama pronaći isturenog Igora Hajduka, ali to nije prolazilo zbog budnosti i disciplinirane igre domaće obrane. Domaćin je u 25. bio posve blizu vodećem pogotku kada je Željko Josić s desetak metara između Vjekoslava Lučića i Nikole Šanovića pogodio vratnicu, a odbijena lopta je završila u naručju Nikole Dolačkog. Matnu poziciju pred svojim vratima u 43. očistio je pouzdani Matija Fabijančić, a prije toga Hamdija Sejfović je nakon nekoliko driblinga iznenada gađao rašlje za intervenciju Dolačkog i korner. Neposredno pred odmor domaći vratar Ivan Mihalinčić u padu brani udarac i ispušta loptu, Milatović s loptom kreće prema praznoj mreži, sudac Marko Čužić svira prekršaj na vrataru. Burno prosvjedovanje gostiju i odlazak na odmor.

 

mestrica-turopoljac-8

U prvoj minuti drugog poluvremena gosti nakon ubačaja Milatovića traže kazneni udarac zbog igranja rukom, Čužić mirno pokazuje na ubačaj iz kuta. U 51. incidentna situacija u kojoj Davorin Bokšić, nakon što je fauliran i dosuđen prekršaj u njegovu korist, nasrće bez lopte na Ivana Gjurašina. Sudac donosi kompromisno rješenje, obojici žuti karton. U 52. Bokšić ponavlja nešto slično i slijedi isključenje.

 
Meštrica je s igračem manje počela upadati u problematične situacije i samo su ih nespretnost Kučana i obrane Mihalinčića držale u egalu. U 54. ubačaj Hajduka za zicer Šestoka i obranu vratara, Hajduk u 63. nakon solo prodora pogađa vratnicu, u 67. Hajduk je svladao i vratara, ali je netko izbacio loptu iz praznih vrata. Gosti su tražili priznavanje pogotka, pomoćni sudac Davor Merkaš je na prosvjede samo energično odmahnuo rukom. Ipak, Turopoljac u 88. dolazi u zasluženo vodstvo. Milatović je sustigao loptu na autliniji i ubacio na peterac, Hajduk se naklonio i glavom proslijedio loptu u donji kut za zasluženu pobjedu i oduševljenje velikog broja navijača iz Kuča. Domaći su pokušali nešto do kraja (5 minuta sudačke nadoknade!), ali nisu uspjeli ništa konkretno učiniti.

mestrica-turopoljac-11

Prva županijska nogometna liga – 4. kolo
NK Meštrica – NK Turopoljac 0:1 (0:0)
Gornja Lomnica. Igralište Trnac. Gledatelja 80. Nedjelja, 11.09.2016., 17 sati. Sudac: Marko Čužić. Pomoćnici: Željko Dolibašić i Davor Merkaš (svi Velika Gorica). Delegat: Ivan Haluga (Mičevec). Strijelac: 0:1 – Hajduk (88).

 
MEŠTRICA: I. Mihalinčić (cap.), Vuković, Mužar, G. Mihalinčić, Subašić (od 46. Bokšić), Cundeković (od 90. Šimunović), Sejfović, Lipovac, Josić, Orsag (od 82. Maouduš), Jerković (od 46. Bratić). Trener: Slaven Grgac.

 
TUROPOLJAC: Dolački, I. Berković (od 63. Cavrić), T. Novosel (od 73. Klasnić), Šestok, Gjurašin, Milatović (cap.), F. Hajduk, Fabijančić, I. Hajduk, Šanović (od 66. Bušić), V. Lučić. Trener: Vlado Horvat.

 

galerija fotografija