Prijava

Vaša prijava

Sportski direktor Udarnika Janječić prezadovoljan je startom u prvenstvo


Uzlet četvrtoligaša Udarnika započeo je dolaskom Darka Janječića Žice na mjesto sportskog direktora. Zmolili smo Darka da komentira događanja u srijedu u Karlovcu u 5. kolu prvenstva (1:0 za Udarnik), pet pobjeda u nizu i osvojenih maksimalnih 15 bodova te atmosferu u klubu.

 

udarnik-2

 

“U Karlovcu je bila jedna prava prvenstvena utakmica u kojoj smo mi na vrijeme (40. minuta) zabili gol preko Ante Džaje na ubačaj Strunje i osigurali minimalnu prednost. Utakmica je inače bila teška, borbena sa puno prekida, što nama baš i nije odgovaralo ali smo se uspjeli prilagoditi i na kraju zasluženo slavili. Imali smo u drugom poluvremenu tri lijepe šanse, dva puta preko Petkovića i jednom Kelave, ali nismo uspjeli poentirati te ranije osigurati novi trobod. Karlovac se orijentirao na obranu i prijetili su iz kontri i polukontri, ali sve je završavalo na naših 16 metara gdje su suvereno vladali stoperi kapetan Radoš i Ladović, te sve bolji mladi Strunje, a na kraju ako je nešto i prošlo tu je bio neprikosnoven naš iskusni golman Domagoj Kranjčec. Pobjedom smo zaokružili prvi ciklus od 5 utakmica gdje smo ostvarili maksimalan učinak, te osvojili 15 bodova uz gol razliku 15-1. Kao sportski direktor jako sam zadovoljan i ponosan na momčad te trenera Perkovića jer su svi odreda prvenstveno kvalitetne sportske persone a iz utakmice u utakmicu dokazuju da su i pravi nogometni kolektiv i klapa. U momčadi vlada odlična atmosfera, napravili smo spoj mladosti i iskustva što se pokazalo dobitnom kombinacijom. Posebno sam zadovoljan prezentacijama Džaje, Brčića (po meni najbolji igrač u ligi), Radoša, Ladovića, Kelave, Milanovića te golmana Kranjčeca a još više u slijedećim utakmicama očekujem od Grdenića, Petkpvića, Brajka, Šarića…

darko-janjecic-zica
Darko Janječić Žica

Kurilovčani se ne trebaju brinuti o budućnosti, jer sve bolje igraju mladi igrači Strunje, Zagorec, Matanović, Mihanović, Landeka, Pralas, Zlodi i Paradžik. Moram spomenuti našeg dobrog duha u momčadi pričuvnog vratara Tihomira Feljana koji se brine o svemu u momčadi ali i našeg mladog igrača Kelihara koji se ozlijedio na pripremnoj utakmici te mu želim brz oporavak jer s njim ćemo biti još jači. Iako smo trenutno prvi i dobro igramo, moje mišljenje je da ova momčad može dati još više i da smo trenutno na 70 posto svojih mogućnosti.

 

udarnik-1

Što se tiče subotnjeg derbija u Kurilovcu protiv Poleta iz Buševca, mišljenja sam da će to biti najteži ispit za nas i pravi ispit naših ambicija. To je susjedski derbi u kojem je sve moguće. Strašno respektiramo momčad Poleta a o njihovoj kvaliteti govori i 4. mjesto na tablici s osvojenih 10 bodova. Nadam se da će u subotu biti pravi praznik nogometa u Turopolju i pozivam sve nogometne sladokusce da dođu pogledati turopoljski derbi. Neka bolji pobijedi, ja se nadam da ćemo to biti mi i time još više potvrditi svoje ambicije za sami vrh, te obradovati našu mnogobrojnu publiku kojoj pobjedom želimo zahvaliti na punoj podršci koju nam pružaju.

 

domagoj-kranjcec-igrac-kola
Domagoj Kranjčec, igrač kola

Na kraju moram naglasiti da svega spomenutog ne bi bilo da nema ovako vrijedne i marljive uprave na čelu sa predsjednikom Gabelicom, potpredsjednikom Novoselom, braćom Krmpotić, sveprisutnim Kranjcem, Gorencom, Šimirom, te tajnicima Lederom i Drvodelićem i stvarno je uživanje raditi u takvom okruženju. Na kraju moram se još jednom osobno zahvaliti Upravi kluba na ukazanom povjerenju, te se nadam da ćemo na kraju svi skupa slaviti ulazak u 3. HNL” – zaključio je sportski direktor Udarnika Darko Janječić Žica.