Prijava

Vaša prijava

Pobjednici 2. Kupa Mediterana su PK Ritmokracija, Pazinske mažoretkinje i KM Valtice


Drugi Kup Mediterana (II. Mediterranean Cup) u mažoret sportu u organizaciji Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) i Europske asocijacije mažoret timova (EMTA – European Majorette Teams Association) održan je u Gradskoj sportskoj dvorani Crikvenica 17. i 18. rujna 2016. godine. Domaćin Kupa bili su HUMT i PK Barbara. Sudjelovalo je 19 klubova odnosno udruga mažoretkinja iz Crne Gore, Češke i Hrvatske. Za medalje i visoki plasman natjecali su se: Klub mažoretek Valtice (Češka), Pazinske mažoretkinje (Pazin), Plesna udruga Ritmokracija (Brdovec), Plesni klub Barbara (Velika Mlaka/Veliko Polje), Modest (Tivat, Crna Gora), Mažoretkinje Grada Opatije, Plesni klub Dijamant (Sisak), Plesna udruga Star Dance (Sisak), Plesna udruga MAGI (Graberje Ivaničko), Mažoretkinje Grada Splita, Mažoretkinje Grada Kutine, Vodiške mažoretkinje (Vodice), Žminjske mažoretkinje (Žminj), Mažoretkinje Grada Crikvenice, Mažoretkinje Višnjan, Mažoretkinje DND Budinščina, te na Gala koncertu (revijalni dio) Gospićke mažoretkinje (Gospić) i Mažoretkinje Delnica. Sudile su internationalne sutkinje: Jelena Katić, Veronika Ivoš, Tanja Gašparić, Lori Kalčić (sve Hrvatska), Anuška Vlahović i Jovana Radović (obe Crna Gora), Monika Bergerova (Češka) i Amira Salković (Bosna i Hercegovina).

 

pazinske-mazoretkinje-pobjednice-u-juniorskoj-konkurenciji-dsc_0830
Pazinske mažoretkinje, pobjednice u juniorskoj konkurenciji

 

Natjecanje, prijem, Gala koncert

Drugo izdanje Kupa Mediterana produženo je na dva natjecateljska dana, tako da mlade sportašice nisu morale brojne koreografije apsolvirati u jednom danu kao prošle godine. Prije početka natjecanja (subota, 17. rujna, 12:30 sati) u prostoru Gradske sportske dvorane upriličen je prijem od strane Grada Crikvenice za čelnike međunarodnih i nacionalnih mažoret organizacija te za kompletnu delegaciju iz Češke. Taj potez se tumači kao potpora gradskih vlasti organizatorima mažoret natjecanjima u njihovom gradu (u lipnju ove godine u Crikvenici je IFMS organizirao Europsko prvenstvo mažoretkinja). Uvečer je u Gradskoj sportskoj dvorani pred posve ispunjenim gledalištem održan Gala koncert uz učešće 19 klubova. Organizatori nisu imali sreće s vremenskim uvjetima pa je planirani defile mažoretkinja ulicama Grada Crikvenice otkazan zbog kiše.

 

plesna-udruga-ritmokracija-brdovec-pobjednica-u-kadetskoj-konkurenciji-dsc_0824
Plesna udruga Ritmokracija (Brdovec) – pobjednica u kadetskoj konkurenciji

 

Pobjednici Kupa Mediterana

Pobjednici 2. Kupa Mediterana su: Klub mažoretek Valtice u seniorskoj konkurenciji, Pazinske mažoretkinje u juniorskoj konkurenciji i Plesni klub Ritmokracija u konkurenciji kadetkinja. Uručeni su im veliki pehari i simbolična novačana nagrada od 100 eura (novčana nagrada je novitet na europskoj mažoret sceni, inaugurirana je na prošlogodišnjem Kupu Mediterana)). Pobjednice po pojedinim disciplinama, pojedinačno i formacije, nagrađene su prigodnim diplomama, medaljama i peharima, a odličja su dobivale i njihove trenerice. Svi domaći i inozemni timovi dobili su spomen diplome.

 

klub-mazoretek-valtice-ceska-pobjednik-u-seniorskoj-konkurenciji-dsc_0834
Klub mažoretek Valtice (Češka) – pobjednik u seniorskoj konkurenciji

 

Odlična organizacija

Produženje natjecanja s jednog na dva dana pokazao se kao odličan organizacijski potez, cjelokupni dvodnevni program odrađen je uz maksimalno poštivanje satnice natjecanja tako da su uobičajene stresne situacije otklonjene.
Na manifestaciji su mlade sportašice pozdravili predsjednik EMTA-e Vlado Palac i dopredsjednica IFMS-a (International Federation Majorette-Sport) Marta Pavelkova. Dvodnevni program odlično je moderirala Nataša Duvnjak (Kloštar Ivanić), internacionalna sutkinja i prevoditelj za češki jezik u EMTA-i. Glazbeno-tehnički dio Kupa odradio je besprijekorno, kao i uvijek, velemajstor svoga zanata Zdravko Kovačević – Flekica (Sisak).

 

kup-mediteranje-mazoretkinje-17-i-18-rujan-3
Sudačku seminar u Selcu

 

Selce. Sudački seminar

Dan prije dvodnevnog natjecanja (petak, 16. rujna) u organizaciji IFMS-a (International Fedreation Majorettes Sport) u hotelu Marina u Selcu održan je sudački seminar za internationalne sutkinje na kojem je sudjelovalo 19 kandidatkinja. Seminar je vodila Monika Bergerova (Nachod, Češka), vrhovna sutkinja na nedavnom 4. Open World Championship Majorettes Sport u Češkoj (Prag, 23.-27.08.2016.). Polaznike seminara pozdravila je dopredsjednica IFMS-a Marta Pavelkova, uvažena gošća na 2. Kupu Mediterana.
Mažoretkinje i njihova pratnja bili su smješteni u hostelu ”Karlovac” u Selcu. Sjajan domaćin bio je, kao i prošle godine, direktor mr.sc. Marijan Karlić i njemu ide posebna zahvala.

 

galerija fotografija