Prijava

Vaša prijava

Gradi se ribička kuća uz jezero Ježevo


Nismo bili jedini koji vozeći se prometnicom iz Novog Čiča prema Starom Čiču i Vukovini nije skrenuo radoznali pogled na gradilište na južnoj strani slikovitog jezera Ježevo u Novom Čiču. Prva pomisao da to nešto grade ribiči, bila je ispravna. Na gradilištu smo zatekli i predsjednika ŠRU “Odra” Velika Gorica gospodina Ognjena Cahuna.

 

radi-se-punom-parom
Radi se punom parom

 

“Dobro ste zaključili jer naša ribička udruga gradi svoju prvu takozvanu Ribičku kuću a naše područje proteže se širom općina Velika Gorica, Kravarsko i Orle. Odmah moram naglasiti da naše društvo broji oko 600 članova i najveća smo Udruga takve vrste u Zagrebačkoj županiji od koje smo dobili niz priznanja za gospodarenje resursima ali i za vrijedne rezultate. Seniori nam se za primjer natječu u 1. Ligi na razini Hrvatske, imamo dvije momčadi u natjecanju Županije a svakako moram istaknuti i naša dva reprezentativca Alana Filepa i Nikolu Stepančića” – uvodno je predsjednik Cahun predstavio velikogoričku ribičku Udrugu a onda prebacio težište razgovora na izgradnju prekrasnog objekta pretežno od prirodnog materijala (drvo) koji se isvrsno uklapa uz jezero bogatom ribom.

 

ognjen-cahun
Ognjen Cahun

 

“Štedjeli smo 12 godina za ovakvu investiciju ali bez podrške Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice koji nam je koncesijom ustupio zemljište, teško bi pokrili troškove. Također moramo se zahvaliti i tvrtkama Hidrel i Lapor iz Novog Čiča te Kovi iz Mraclina, autoprijevoznicima Vladi Sečenu i Jadranku Cekoviću, prvom čovjeku MO Novo Čiče Nikoli Šimcu, mnogobrojnim volonterima koji nam pomažu, članovima koji direktno rade, simpatizerima…(neka oproste ako smo nekoga zaobišli)” – ispričao je za cityportal Cahun u kraćoj pauzi radova za vrijeme gableca.

 

rade-mladi-clanovi-ali-i-oni-malo-iskusniji
Rade mladi članovi ali i oni malo iskusniji

 

Odlazeći pomoći “hoblati” drvene grede još je naglasio da su radovi krenuli prije desetak dana a krajnji cilj za “aldomaš” tamo negdje prije Božića. Na začuđen i upitan pogled, jer dojam je da će otvaranje biti daleko prije, Cahun se samo nasmiješio vjerojatno vjerujući u onu; ne trčati pred rudo.

 

objekt-u-vlasnistvu-sru-odra-velika-gorica
Objekt u vlasništvu ŠRU Odra Velika Gorica

 

U tom smislu, preporučamo čelnicima Velike Gorice da puno prije počnu brusiti škare za presijecanje vrpce prilikom svečanog otvaranja Ribičke kuče na jezeru Ježevo u Novom Čiču. Na kraju pozdravimo sa ribički bistro! uz čestitku za entuzijazam.


Međunarodni dan mira