Prijava

Vaša prijava

Dinamo Hidrel pobjedom potvrdio vodeću poziciju


Derbi susjeda u 8. kolu u Vukovini boljom igrom u drugom poluvremenu zasluženo je u svoju korist riješio vodeći Dinamo Hidrel i produžio niz od sedam pobjeda. U prvom poluvremenu Jelačić je imao više od igre, pritiskao je posljednju liniju Novočičana i u 20. minuti dolazi u vodstvo. Stipe Horvat ubacio je loptu iz auta na suparnički peterac, u nastaloj gužvi vratar Ivan Šimić ispustio je loptu kao da je vrući krumpir, a Teo Ivanda je mirno pogodio donji kut. Gosti su u 27. imali tri opasna pokušaja prema vratima Igora Ćorkovića, ipak domaćin se spasio. U kontranapadu je Filip Vojnović upropastio vrlo izglednu prigodu pucajući iskosa s lijeve strane visoko preko vrata. Najveću šansu Dinamo je imao u 35. kada nakon prodora i ubačaja Domagoja Gmižića, neometan pred praznim vratima s 2m Amel Pudić udarcem glavom šalje loptu u aut!? Neposredno pred odlazak na odmor dolazi do ”bliskog susreta” skoro svih igrača obje momčadi na centru igrališta, živci su bili napeti kao strune. Za naguravanje, potezanje za kosu i pljuskanje nesigurni sudac Marko Vuković pokazao je samo žute kartone Ivanu Biljanu i Saši Sabljaku, iako je ta scena bila zrela za poneko ”crvenilo”.

 

ban-jelacic-v-dinamo-hidrel-6

Drugo poluvrijeme Dinamo je otvorio energično, napravljene su i taktičke promjene, a najvažnija je bila pomicanje Marka Rusa bliže vratima Vukovinaca. Izjednačenje je stiglo u 65. kada je Rus dobio loptu na rubu šesnaesterca, zagradio se i prizemnim udarcem pogodio desni donji kut Ćorkovića. Deset minuta kasnije na drugoj strani dobar pokušaj Biljana za obranu Šimića. Bolju i konkretniju igru gosti su materijalizirali u 80. minuti. Rus je iz prekida od aut linije ubacio visoku loptu pred domaća vrata, Ćorković griješi i loptu umjesto u polje ili korner spušta na glavu Pudića koji je vraća u sredinu do Sabljaka, a on silovito trese mrežu za zasluženo vodstvo i pobjedu. Ban Jelačić je tako izgubio i dugi susjedski derbi na domaćem terenu, u 6. kolu poraženi su od Turopoljca (2:3).

 

ban-jelacic-v-dinamo-hidrel-2

 

Prva županijska nogometna liga – skupina Istok, 8. kolo
NK Ban Jelačić – NK Dinamo Hidrel 1:2 (1:0)
Vukovina. Igralište Jelačića. Gledatelja 100. Subota, 01.10.2016., 16 sati. Sudac: Marko Vuković. Pomoćnici: Kristijan Kršak i Karlo Cvetko. Delegat: Stjepan Petrac (Gornja Lomnica). Strijelci: 1:0 – Ivanda (20), 1:1 – Rus (65), 1:2 – Sabljak (80).

 
BAN JELAČIĆ: Ćorković, Vojnović, Hmelina (od 53. Miović), Kovačević, Debijađi, Sokić (od 70. Matišić), Matejčić (cap.), Ivanda (od 46. Rendulić), Petravić, Horvat (od 82. Antunović), Biljan. Trener: Emil Družić.

 
DINAMO HIDREL: Šimić, Sabljak, Sabljo, Šantek (od 79. Slivak), Gmižić (od 77. Hrkovac), Rus, Pudić, Balenović, Vukadin (od 89. Škrtić), Mikulinec, Kučan (od 32. Hrgović). Trener: Stiven Žitnik.

 
Igrač utakmice: Marko Rus.

 

galerija fotografija