Prijava

Vaša prijava

Vatrogasac zabilježio treću pobjedu


Vatrogasac je zabilježio treću prvenstvenu pobjedu, drugu na domaćem terenu i već je treću utakmicu u nizu neporažen. Susret je od početka obilježila obostrano otvorena igra u kojoj je Buna bolje izgledala posloženo na sredini terena, ali je domaća momčad svoje prilike tražila preko bokova i brzih kontranapada. Sredinom prvog poluvremena Kobilinci ne koriste matnu situaciju nakon prodora Marka Novaka, jer se Hrvoje Dilberović spetljao i sa 7 metara umjesto mreže pogodio suparničkog igrača. Pet minuta kasnije, u 28. minuti, opet su isti akteri na sceni, Novak dovodi Dilberovića u golšansu koji pored vratara i praznih vrata šalje loptu u aut. Nakon kornera u 32. stoper Antonio Ivkić s peterca glavom dodaje loptu Stjepanu Đurašinu u ruke umjesto da pogodi mrežu.

 

vatrogasac-buna-1

Domaći dolaze u vodstvo u 37. nakon ubačaja iz prekida s lijeve strane, najviši u skoku je bio Novak i glavom šalje loptu u rašlje. Dvije minute iza toga Novak i Dilberović imaju idealnu prigodu u brzom kontranapadu, ali ne koriste situaciju ‘2 na 1’. Ipak, Kobilinci prije odlaska na odmor povećavaju svoju prednost na dva razlike. Obrana gostiju griješi na rubu šesnaesterca, Krešo Barišić iz prve špicom pogađa donji kut nepomičnog Đurašina.
Početkom drugog poluvremena momčad domaćina trećim pogotkom rješava pitanje pobjednika. Jurica Čumpek je u 49. silovito prodirao i na ulasku u šesnaesterac netko mu je uklizao i odnio loptu, Čumpek je pao, a sudac je pokazao na bijelu točku. Sudačka odluka bila je, najblaže rečeno, dvojbena, ali Ivana Kontića to nije smetalo, pa je Đurašina poslao u jednu, a loptu u drugu stranu mreže za 3:0.

 

vatrogasac-buna-8

Zadovoljni rezultatom domaći su počeli solirati i pružili su mogućnost gostima, pogotovo raspoloženom dribleru Ivanu Dumboviću, da im rade nered oko vrata Viktora Koša. Nakon ubačaja s lijeve strane u 57. Ruklić pogađa lijevu vratnicu, a odbijenu loptu iz blizine Feljan lijepi za desnu vratnicu! Buna smanjuje u 79. preko Danijela Škojca koji s 35 metara pogađa silovito posred vrata mrežu pospanog Koša. Domaći vratar se brzo iskupio u 82. obranivši udarac Ruklića s desetak metara. Isti igrač je u 89. promašio zicer šutirajući preko vrata nakon ubačaja s lijeve strane.

 

vatrogasac-buna-12

Prva županijska nogometna liga, skupina Istok – 9. kolo
NK Vatrogasac – NK Buna 3:1 (2:0)
Kobilić. Igralište Vatrogasca. Gledatelja 80. Nedjelja, 09.10.2016., 16 sati. Sudac: Ivan Jurakić (Sesvete). Pomoćnici: Mario Stanić (Gornja Greda) i Fabijan Šekerija (Zagreb). Delegat: Marko Pancirov (Velika Gorica) Strijelci: 1:0 – Novak (37), 2:0 – Barišić (42), 3:1 – Kontić (49), 3:1 – Škojc (79).

 
VATROGASAC: Koš, Čumpek, Čavar (od 88. Vuković), Grilec (od 63. Vitez), Grabović, Kontić, Novak (od 87. Rajić), Barišić, Dilberović (od 76. Šimek), Ivkić, Vodelšek (od 46. Žgela). Trener: Juro Gavran.

 
BUNA: Đurašin, Starčević, S. Feljan, (od 72. Šebek), Mrkonjić, M. Kovačić (od 58. Kostadin), Ruklić, Dumbović, Škojc, Huđber, Sremić (od 67. Gavrilović), Ištvanić (od 50. Jelekovac). Trener: Miroslav Lukinić.

 
Igrač utakmice: Marko Novak.


Solidarnost na djelu