Prijava

Vaša prijava

Mario Marina prevaga u pobjedi kontra Dinama II


U dosadašnjem tijeku prvenstva 2. HNL druga momčad zagrebačkog Dinama zasigurno je u Velikoj Gorici nastupila sa najjačom postavom. Imena ne jamče uspjeh, a kemija je itekako važna unutar momčadi, što je potvrdila i ova utakmica. Gorica je bez psihološke barijere igranja protiv zvučnih imena više nego zasluženo pobijedila je favoriziranog protivnika sa 1:0. Trener Damir Milinović je imao manje zvučna, ali super zahvalna imena za novi uspon.
Prvo ime utakmice bio je dugokosi veznjak Gorice Mario Marina koji je odličnom izvedbom pomogao svojoj momčadi da pobijedi. Igrač koji bez lopte može napasti protivnički prostor, razbiti ritam igre suparnika i kvalitetno namještati prilike svom napadačkom redu. Da je Marina više od vođe na terenu zna i trener Milinović koji mu je povjerio kapetansku traku odmah nakon što se Jančetić ozlijedio u 30. minuti, a on je bio asistent za pobjednički pogodak Benjamina Tatara.

 

Kako Mario Marina dolazi iz Knina logično je da su mu klubovi iz početnih dana igranja iz tog podneblja. Dinara, Zagora, Imotski, Krka i Šibenik bile su nogometne destinacije prije dolaska u Veliku Goricu. Bio je Marina na proputovanju zbog odlaska prema inozemstvu kod prijatelja Tonija Španje u Velikoj Gorici, a to je saznao predsjednik Gorice Nenad Črnko i razgovorom uvjerio Marinu da je turopoljski klub idealan za tandem Španja-Marina.

Jesu li uopće igrači Gorice znali sa kojom postavom dolaze gosti iz Maksimira?
– Saznali smo dan prije. Očito su oni nas podcijenili što smo mi odlično iskoristili odmah na startu. Kasnije smo vidjeli da se možemo ravnopravno nositi sa njima i zasluženo smo ih dobili. Svi smo bili dodatno motivirani kad smo vidjeli protiv koga igramo, utakmica koja nosi svoju draž i ima sportski naboj – rekao je uvodno Mario Marina.

Ove jeseni momčadski djelujete moćno posebno na svom travnjaku.
– Zaista smo momčad koja je do sada pokazala da se može nositi sa svakim, to se osjeti svugdje na terenu, pravi pristup utakmicama, trudimo se i naporno radimo.
Momčadski duh prevlada i donosi pobjede – kaže Marina.

Mario Marina privatno, o klubu, životu u Velikoj Gorici, ambicijama …
– Neoženjen sam, privatno se najviše družim sa suigračima Postonjskim, Težakom, Španjom i Prskalom. Slobodno vrijeme izađemo u grad. Prednost Velike Gorice koja je zaista lijep gradić je što je u neposrednoj blizini Zagreba. Klub je pofesionalno organiziran na visokom nivou. Nisam opterećen ambicijama, u klubu nema pritiska o osvajanju prvog mjesta, iako smo svi svijesni da imamo kvalitetu za takvo što, a priliku ćemo znati iskoristiti. Ponuda za odlazak je bilo ljetos ipak odlučio sam ostati. Vidjet ćemo na zimu – rekao je na kraju dugokosi veznjak Gorice koji ove jeseni pruža odlične partije, a ako tako nastavi teško će ga zadržati u turopoljskom drugoligašu jer svojim igrama zaslužio karijeru nastaviti u nekom većem klubu.

 

Ovim ne želimo podcijeniti Goricu koju u subotu očekuje izuzetno bitna utakmica u derbiju kola. Trećeplasirani Velikogoričani idu na noge prvoplasiranom Rudešu sa zaostatkom od tri boda. Velika je šteta što trener Milinović neće moći koristiti usluge Marine i Postonjskog koji će pauzirati zbog tri žuta kartona.


Slobodan Krilčić