Prijava

Vaša prijava

Rudeš i Gorica u fokusu zanimanja nogometnog Turopolja


Pred Turopoljcima je izuzetno zanimljiv nogometni vikend. Mnogi će vjerujemo u nedjelju potegnuti put naše metropole da bi u vrijeme ručka od 13 sati (?) u predgrađu Rudešu nazočili velikom derbiju između lidera 2. HNL Rudeša i Gorice koja je kao treća u redoslijedu u minusu tri boda. Za momčad trenera Damira Milinovića pravo nastupa nemaju Marina i Postonjski zbog kaznenih kartona što je veliki hendikep ali naš drugoligaš ima poduži kvalitetni kadar i one koji čekaju svoju veću priliku kao zapete puške.
Bit će to taktička partija šaha a o Milinovićevom suparniku na klupi Španskog Igoru Biščanu ne treba trošiti riječi. Gorica je u formi i realno, za one koji se možda vole kladiti, moguća su sva tri znaka.

 

gorica-dinamo-ii-46

 

U četvrtom rangu lider MŽNL središte naš Udarnik već u subotu popodne ima popravnu zadaću nakon neočekivanog poraza na Zagrebellu u Veslačkoj od Zagreba II. Na SRC Kurilovec stiže Radoboj i sve osim sigurne pobjede kurilovečkog mezimca bila bi prvorazredna senzacija.

 

udarnik-polet-17-09-2016-3

Trećeplasirani Polet putuje u grad na četiri rijeke Karlovac a za momke trenera Ivice Burića uspjeh je sve osim poraza. Mnogo težu zadaću imat će Gradići koje će na put trasom Gorice prema Zagrebu ali u Špansko. Još nedavno istoimeni trećeligaš, želi ekspresni povratak u 3. HNL što pokazuje i rezultatima te vodi dvoboj s Udarnikom za tron. Mogu li dečki stratega Zorana Tomčića u Španskom dobrim rezultatom pomoći susjedima iz Kurilovca da oni zadrže žezlo MŽNL?

 

jamnica-gorica-ii-18-09-2016-6

 

U petom rangu, Jedinstvenoj županijskoj ligi, Gorica II je u subotu od 10 sati u Velikoj Mlaki favorit kontra Lukavca, dan kasnije u isto vrijeme Lomnici će doma biti teško protiv kvalitetne Bistre. Mraclin na Novoj grabi ima bitku sa Sutlom za bijeg sa začelja kao i Klas koji putuje na megdan doma neugodnom Kupincu.

 

gradici-dinamo-o-9

 

U 1. županijskoj ligi istok (šesti stupanj našeg nogometa) lider Dinamo Hidrel gostuje kod susjeda u Turopolju i veliki je favorit. Teže će biti drugom na tablici s bodom zaostatka Turopoljcu kod negostoljubivog (samo na terenu) Vatrogasca. Kobilinci su najavili pohod na tri boda ali isto žele i Kučani. Treba doći i vidjeti okršaj, bit će zanimljivo. Buna u Maloj Buni kontra Brcka kao i Meštrica doma protiv Oborova moraju jurišati na trobod za bijeg iz opasne zone ili takozvane zone sumraka. Najlakši posao ima Jelačić u subotu doma u Vukovini. Stiže Zvekovac koji je u prošlom kolu doma remizirao 0:0 protiv snažne Rugvice ali su Jelačićevi gosti utakmicu izgubili za zelenim stolom jer su navodno “švercali” igrača. Zvekovac još nema ni boda.


Susret s gradonačelnikom

Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi