Prijava

Vaša prijava

Gorica u petak ugošćuje Dugopolje, Udarnik dan kasnije s Gradićima


U amaterskim ligama još su četiri runde do kraja jesenske dionice prvenstva, samo Gorici u 2. HNL natjecanje traje duže. Ples za vikend koji je pred nama, otvara upravo naš najkvalitetniji klub već u petak u 15 sati. Nakon dva gostovanja i isto toliko remija Gorici na noge stiže Dugopolje. Nezahvalno je u sportu nekome nametati imperative pobjede ali zbog spomenutih neriješenih dvoboja u Rudešu i Lučkom, Gorica jednostavno mora dobiti Dugopolje ako želi vrh (predsjednik Neno Črnko je nedavno naglasio da uvijek želi maksimum).

Momčad trenera Damira Milinovića na gostovanjima pomalo prati i peh jer ne uspijeva se sačuvati vodstvo. Doma se pak mora na vrijeme probiti uobičajen takozvani bunker svakog gosta i onda se do bodova lakše stiže. Gorica svakako ima kvalitetu za rušenje i utvrde Dugopolja.

 

Zagreb, 22.10.2016. 12. kolo Favbet II HNL: Lučko - Gorica 1:1 (1:0) foto: Nikica Topić/cityportal.hr
Zagreb, 22.10.2016. 12. kolo Favbet II HNL: Lučko – Gorica 1:1 (1:0) foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

U četvrtom rangu Međužupanijskoj ligi lider Udarnik nakon neočekivanog poraza u Novskoj 0:2, ugošćuje susjede iz Gradića. Realno, Kurilovec je favorit ali tijekom test utakmice protiv Gorice II u utorak u redovima Udarnika osjetila se nekakva nervoza. Da li ona (nervoza) prkosn(a) nakon izgubljene utakmice (poraz je sastavni dio sporta) koja se lako može pretočiti i u pozitivu ili se radi o nekakvoj drugačijoj ne tako dobroj vrsti nemira, pokazati će lokalni derbi susjeda.

 

Polet opet igra u Buševcu i to protiv Savskog Marofa u nedjelju od 14 sati (ne zaboravite, u noi u nedjelju mičemo sat na zimsko mjerenje). Burićevi ratnici na svom terenu nemaju milosti za nikoga a novom pobjedom mogu razmišljati već o vrlo ugodnom zimovanju.

 

polet-mladost-09-10-2016-15

 

Turopoljski petoligaši u Jedinstvenoj županijskoj ligi otvaraju kolo u nedjelju 30. listopada u 10 sati kada u Lomnici Mostarlićeva momčad ugošćuje Croatiju i moguća su sva tri znaka kladioničara. U isto vrijeme u Velikoj Mlaki Gorica II domačin je Sutli. Vidakovi mladići pobjedom imaju priliku proboj prema vrhu redoslijeda jer sve četiri momčadi ispred gostuju.

 

U nedjelju od 14.30 Mraclin na Novoj grabi čeka Bistru i neće mu biti lako kao ni Lukavcu u isto vrijeme u Rakovcu. Županijski prvoligašćin Meštrici, Jelačić u Vukovini Oborovu 74, Turopolje pokraj pruge Zvekovcu. U fokusu zanimanja ipak su dvoboji vodečeg Dinama Hidrela koji gostuje dva kilometra zračne linije sjevernije u Kobiliću i favorit je kontra Vatrogasca. I drugoplasirani Turopoljac je zicer protiv Jelačića iz Banovog, posebno jer se igra na Knejama u Kuču.

 

U posljednjem sedmom rangu, Mladost iz Obrezine gostuje kod imenjaka u Brezinama i bilo bi čudo da gosti ne pobjede. Kupa iz Pokupskog putuje u Obedišće još jednoj Mladosti i može do troboda.