Prijava

Vaša prijava

Mladi Goričani nastavljaju sjajan niz pobjeda


Mladost trenera Perice Vidaka i dalje melje sve u Jedinstvenoj županijskoj ligi iako neravan teren u Velikoj Mlaki još uvijek nije saveznik momčadi koja trenira na “tepihu”. Vjerojatno je spomenuto i najveći razlog za brojne neiskorištene prigode napadača Gorice II. Velikogoričani su poveli već u 7. minuti. Po lijevoj starni probio se Almedin Ziljkić i servirao na drugu vratnicu Luki Sedlačeku i dečki iz Šenkovca morali su na centar jer je bilo 1:0. U 12. minuti na velikoj kušnji bio je vratar domaćih Toni Šušković ali dvije zaredom vrhunske intervencije povratnika nakon ozljede spriječile su izjednačenje. Na klupi Sutle nisu mogli vjerovati da njihovi napadači nisu zabili. Vrijedi spomenuti 26. minutu i dobar udarac Čolića kojeg je iz donjeg desnog kuta izvadio vratar Sutle Hrvoje Galić.

 

30.10.2016.  Velika Mlaka, prvenstvena utakmica 12. kola JŽNL - Gorica II - Sutla 3:1 foto: Mato Paviša/cityportal.hr
30.10.2016. Velika Mlaka, prvenstvena utakmica 12. kola JŽNL – Gorica II – Sutla 3:1 foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Gosti su uspjeli izjednačiti u 32. minuti. Korner s lijeve strane izveo je Matija Vorih a glavom je odlično lobom pucao Nenad Marković da bi Šušković spektakularnom paradom unazad spriječio ulazak lopti u mrežu, međutim na odbijancu je najbrži bio Tomislav Ivanković i glavom zatresao mrežu. Primljeni gol nije nimalo zbunio mladiće Gorice, dapače zaigrali su još čvršće, odlučnije i okomitije. Samo četiri minute rezultat je bio neodlučen 1:1 a onda je iskombinirana najljepša akcija na utakmici u režiji Rajića, Čolića i Luke Povoljnjaka koji je još odigrao dupli pas s Sedlačekom i poentirao za 2:1. Nakon toga svjedočili smo pomalo nevjerojatnoj seriji promašaja Vidakovih pulena. U čak tri zicera našao se strijelac drugog gola za Goricu (44, 47 i 62. minuta) a Roginiću je u 60. minuti obranio Galić. Zabiti je mogao i Desput u 72. minuti a malo prije toga gosti su tražili igranje rukom domaćih za 11 metara a no mlade sutkinje Jelena Pejković i pomoćna Marija Jurinić se nisu dale zbuniti. Pobjednik je konačno odlučen u 77. minuti kada su se domaći navijači već pribojavali kazne za brojne promašaje. Sedlaček je lijevo uposlio brzanca Hrvoja Humeljaka (imao je rođendan, čestitamo!!), slavljenik je pak pronašao najboljeg na terenu (uz Šuškovića) Josipa Lučića koji je prekrasno zabio za 3:1. Gosti su se mogli vratiti ali najprije minutu kasnije priliku nije iskoristio Matija Vorih a u 79. minuti dosuđen je kazneni udarac za Sutlu. Ćurek je srušio Martina Hruševara a ovaj se sam prihvatio i izvođenja najstrože kazne (kažu da nije dobro da puca onaj na kojem se dogodio prekršaj). Hruševar, kojem je Šušković u 67. minuti već maestralno skinuo škarice, dobro je ciljao lijevi donji kut vratara Gorice međutim Toni je pročitao namjeru i paradom obranio i time spriječio neizvjesnu završnicu.

 

30.10.2016.  Velika Mlaka, prvenstvena utakmica 12. kola JŽNL - Gorica II - Sutla 3:1 foto: Mato Paviša/cityportal.hr
30.10.2016. Velika Mlaka, prvenstvena utakmica 12. kola JŽNL – Gorica II – Sutla 3:1 foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

GORICA II  –  SUTLA 3:1 (2:1)
VELIKA MLAKA SRC Velika Mlaka. Igrano 30. listopada od 10 sati. Gledatelja 50. Sutkinja: Jelena Pejković (Breganica). Pomoćnice: Marija Jurinić (Jastrebarsko) i Sanja Petrić (Lug Samoborski). Delegat: Ivica Mađer (Obedište).

 

STRIJELCI: 1:0-Sedlaček (7), 1:1-Ivanković (32), 2:1-Povoljnjak (36), 3:1-Lučić (77).

 

GORICA II (4-3-3): Šušković-Čurek, Krizmanić, Rajić, Čolić-Povoljnjak (od 65. Tadić), Krsnik (od 84. Kim), Lučić-Sedlaček, Roginić (od 71. Desput), Ziljkić (od 50. Humeljak).
TRENER: Perica Vidak

 

SUTLA (4-2-3-1): Galić-Leskovar, Marko Pažin (od 52. Beluhan), Ivanković, Šarušić-Mar. Vorih, Rašić-Remenar, Marković, Mat. Vorih-Špiler (od 54. Hruševar).
TRENER: Marijan Pažin

 

IGRAČ UTAKMICE: Josip Lučić


Dia Dobrinčić Korenjak