Prijava

Vaša prijava

Jelačić pobjedom potvrdio visoki plasman


Očekivanom pobjedom protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice Oborova prorijeđeni sastav Jelačića (samo jedan igrač na klupi za pričuve) zadržao je visoko 4. mjesto. Gosti se nisu branili pojačanom obranom nego su ipak igrali otvoreno i koristili prigode da ugroze vrata domaćih. Tako je Ivan Vranek u 18. i 23. minuti iskoristio dvije pogreške suparničke obrane i bio zamalo neprecizan. Kod Vukovinaca ton igri davao je Ivan Sokić, koji je u 19. minuti u izglednoj prilici promašio vrata, a u 28. je na dubinsku loptu Damira Matkovića pogodio vratnicu.

 

jelacic-oborovo-3

 

Jelačić je došao u vodstvo tako što je Ivan Biljan iz prekida ubacio na penal na glavu Marka Hmeline koji pogađa bližu vratnicu, a odbijenu loptu na drugoj vratnici kapetan Josip Matejčić šalje u mrežu. Ubrzo je Sokić s ruba šesnaesterca uhvatio vratara na krivoj nozi i plasiranom loptom pogodio donji kut za 2:0. U drugom poluvremenu trećem pogotku momčadi domaćina prethodila je brza akcija i mat u tri poteza. Hmelina je dugom loptom na lijevoj strani uposlio Stipu Horvata koji iz punog trka ubacuje za Matkovića koji u skoku glavom šalje loptu u rašlje, bio je to najatraktivniji potez susreta. Horvat je u 83. pucao s desetak metara za odličnu intervenciju Marka Ivančana. Počasni pogodak za uporne goste nakon ubačaja iz kornera zabio je Mihael Radman uklizavanjem na loptu u petercu pored inertne obrane domaćih.

jelacic-oborovo-10

 

Prva županijska nogometna liga – skupina Istok, 12. kolo
NK Ban Jelačić – NK Oborovo 74 3:1 (2:0)
Vukovina. Igralište Jelačića. Gledatelja 50. Nedjelja, 30.10.2016., 14:30 sati. Sudac: Zvonimir Landeka (Velika Gorica). Pomoćnici: Luka Prološčić (Zagreb) i Josip Vitez (Kobilić). Delegat: Zoran Smrekar (Turopolje).

 

Strijelci: 1:0 – Matejčić (32), 2:0 – Sokić (38), 3:0 – Matković (53), 3:1 – Radman (88).

 
BAN JELAČIĆ: Ćorković, Kre. Šipušić (od 70. Igrec), Hmelina, Sokić, Matejčić (cap.), Petravić, Matković, Kru. Šipušić, Horvat, Debijađi, Biljan. Trener: Emil Družić.

 
OBOROVO 74: Ivančan (cap.), Barberić, Mršić (od 70. Kučan), T. Budinski, Župetić, S. Budinski, Radman (od 90. Šimunec), Kovač (od 79. Bertina), J. Rajić, I. Vranek, Bencek. Trener: Dražen Vranek.
Igrač utakmice: Ivan Sokić.

 

galerija fotografija