Prijava

Vaša prijava

Svi putevi vode u Novo Čiče


Novi nogometni vikend 5. i 6. studenog 2016. donosi i novo dokazivanje naših Turpoljskih klubova, posebno onih koji su lideri u svojim ligama. Tako najkvalitetniji Gorica i Udarnik gostuju u Imotskom i Odranskom Obrežu. Na papiru lakšu bi zadaću trebala imati Gorica jer Imotski u dosadašnjih 13 kola prvenstva ima samo jednu pobjedu i posljednji je u redoslijedu a gledajući tako, sve osim pobjede Milinovićeve momčadi bilo bi veliko iznenađenje. Opet, Imoćani na svom dvorištu mogu biti vrlo nezgodni, a osim toga klubovi koji očajnički žele sačuvati svoj rejting itekako mogu iznenaditi. Ipak, Gorica se iz kola u kolo diže kvalitetom, samopouzdanjem i realizacijom pa je za vjerovati u uspjeh. Motivacija više može biti i teško gostovanje Sesveta u Novigradu pa Gorica može i službeno zasjesti na sam tron drugoligaša.

 

28-10-2016 Velika Gorica, nogometna utakmica Favbet II HNL između Gorice i Dugopolja 3:0 (2:) foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Nešto težu zadaću ima četvrtoligaš Udarnik u nastojanju zadržati prijestolje MŽNL središta. Dinamovci iz Odranskog Obreža su goropadni posebno na svom bunjištu pa Kurilovčani imaju dvije utakmice istine zaredom. Nakon teškog gostovanja u Obrežu, Udarniku u goste dolazi stalna pratnja i sjena doskorašnji trećeligaš a trenutno drugoplasirano Špansko koje želi ekspresni povratak u 3. HNL. U slijedećih sedam dana najvjerojatnije će se tako isprofilirati jesenski prvak Međužupanijske lige središte, a moralo bi se dogoditi čudo da slijedečeg ljeta trećeligaši ne postanu Udarnik i Špansko zajedno jer u viši rang sele dva kluba.

 

zagreb-ii-udarnik-5

 

Turopoljci osim Gorice i Udarnika imaju još jednog lidera prvenstva i to u 1. županijskoj ligi istok. Možda bi bilo ispravnije kazati dva lidera jer uz sam bok vodećem Dinamu Hidrelu je samo s bodom manje Turopoljac. Dvoboj spomenutih susjeda je u nedjelju u Novom Čiču od 14.30 pred najvjerojatnije punim tribinama. Izvjesno je da u Čiču pada odluka tko će prezimiti kao jesenski prvak. Bilo kakve prognoze ili predviđanja oko rezultata su neozbiljna. U takvim utakmicama može odlučiti sitnica ili teško predvidiv detalj kao trenutna inspiracija pojedinca, kiks, sreća ili nesreća, samopouzdanje, podrška navijača, (ne)kvaliteta terena, vremenske prilike ili nedaj Bože previd sudaca. Kako god bilo, poželimo pravu sportsku borbu, korektno nadmetanje na igralištu i gledalištu, dobro suđenje a onda neka slavi bolji ili sretniji. O konačnom prvaku ionako će odlučivati nastavak prvenstva na proljeće.

 

dinamo-hidrel-rugvica-19

 

U četvrtom rangu natjecanja Polet ima teško gostovanje kod Save u Strmcu Samoborskom a Gradići oslabljeni bez kartoniranih u Kurolovcu doma žele trobod protiv Zeline. U petom razredu nogometa važna utakmica igra se u subotu u Mičevcu. Domaćem Klasu bodovi su neophodni za bijeg iz opasne zone, dok mlada momčad Gorice II želi nastaviti sjajan niz i potpun priključak vodećima Jedinstvene županijske lige. U subotu od 14.30 očekuje se odličan dvoboj u Mičevcu. Gorica II zaostaje za vodećom Croatiom samo tri boda ali ima i utakmicu manje. Dan kasnije u isto vrijeme i Lukavec će na svom travnjaku pokušati do bodova koji život znače. Mraclinu će pak vrlo teško biti u Laduću, a Lomnici kod Vatrogasca u Zdencima.

 

polet-zelina-25-09-2016-17

 

Što se županijskih prvoligaša tiće (šesti razred), samo Meštrica igra doma protiv jake Rugvice. Vatrogasac iz Kobilića u subotu putuje u Križ na noge Slogi i bod bi bio velik kao trokatnica a isto vrijedi i za Bunu koja ide u Banovo Jelačiču. Jelačić iz Vukovine pak može dobiti Brcko u Božjakovini na umjetnoj travi dok Turopolje putuje na put bez nade u Sop Hrušćicu jer sava je veliki favorit. U posljednjem sedmom rangu Mladost iz Obrezine mora kao gost pobjediti Donju Zelinu i uključiti se za vrh 2. županijske lige istok i time povratak u šesti rang. Kupa je u Pokupskom favorit kontra Croatije.