Prijava

Vaša prijava

Kristina Čerina: Put u Kanadu po novu svjetsku titulu


Do svjetskog juniorskog taekwondo prvenstva u Kanadi ostalo je svega deset dana, a juniorka Kristina Čerina, koja će predstavljati Veliku Goricu na ovom velikom prvenstvu, odrađuje posljednje pripreme u Tuheljskim toplicama.

 

„Kristina je u procesu priprema još od početka kolovoza, a sad je završni ciklus priprema koje traju do srijede, a nakon toga već 12.studenog putujemo za Kanadu. Radi se o pripremama gdje radimo na onome što će se događati u borbi, pripremamo sportaše na različite situacije i taktičke elemente za samu borbu. Prije dva mjeseca smo radili bazične pripreme, potom specifične, situacijske i sad ove završne .“ objasnio je trener Igor Matić iz TKD Velika Gorica.

 

U Tuheljskim toplicama pripreme odrađuje cijela juniorska reprezentacija, njih 18 koji treniraju dva puta dnevno.

Prvenstvo se održava u kanadskom gradu Burnabyu od 16. do 20.studenog, a sudjelovat će čak 30 zemalja svijeta. Toliki broj protivnica očekuje našu Kristinu Čerinu, a trener Matić napominje kako je konkurencija izuzetno jaka, no sam uspjeh je što su uspjeli plasirati na Svjetsko prvenstvo.

 

04.11.2016. - Pripreme u Tuheljskim toplicama za Svjetsko juniorsko prvenstvo. Foto: Hrvatski taekwondo savez
04.11.2016. – Pripreme u Tuheljskim toplicama za Svjetsko juniorsko prvenstvo. Foto: Hrvatski taekwondo savez

Svjetska kadetska prvakinja 2014.

 

Kristini ovo neće biti prvo svjetsko prvenstvo. Naime, 2014. tada još kao članica splitskog kluba Marjan, boje Hrvatske branila je na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Azerbajdžanu i okrunila se titulom kadetske prvakinje.

Sada, dvije godine kasnije, u novom klubu i u novoj kategoriji, pokušat će izboriti novu svjetsku titulu. Ova Splićanka taekwondo trenira već 11 godina, a u gorički klub stigla je u veljači ove godine.

 

„Naravno da imam tremu jer je svjetsko prvenstvo, ali nekako ću je probati suzbiti i fokusirati se da ne gledam tko je bolji, nego ću dati sve od sebe i pokušati se boriti onako kako smo trenirali. Što se tiče konkurencije, ima dosta odličnih cura, a tim više će biti čar izboriti zlatu medalju kojoj težim.“ ispričala nam je Kristina.