Prijava

Vaša prijava

Pobjedom nad Mladosti OK Gorica zauzeo prvo mjesto na ljestvici


Odbojkaši Goirce u derbiju II. A hrvatske odbojkaške lige – centar pobijedili su u subotu u gostima odbojkaše Mladosti II rezultatom 3:0 (25:14, 25:17, 25:19) i preuzeli prvo mjesto na ljestvici.

 

“Iz kuta OK Gorice, uvod u ovaj derbi bio je jako zanimljiv. Naime, iako smo već navikli da pojedini igrači nedostaju zbog ozljeda i poslovnih obaveza, ovaj put, zbog poslovnog puta u SAD, nisu mogli računati ni na trenera Ivana Šulca. Uz to, zbog akademskih obaveza nije bilo Domagoja Burčula, a zbog posla su izostali i Trpimir Burčul i Snježan Prevolnik”, objasnio je Filip Dumbović, tajnik OK Gorica i dodao kako su problem popunjavanja rostera, nakon dvije utakmice pauze zbog ozljede, riješili vraćanjem Daria Rukavine.

 

No, trener Šulc odlično je pripremio igrače i Goričani su odigrali najbolju utakmicu ove sezone. Zbog izostanka Burčula, Goričani od prvog seta kreću bez libera, što u modernoj odbojci baš i nije čest slučaj. Takva taktička postavka gostiju zahtijevala je od srednjih blokera, Vedrana Vukića i Filipa Dumbovića, koji su napravili odličan posao u bloku, dodatni angažman u obrani i na prijemu, što su oni prilično dobro odradili tijekom cijele utakmice. Izostankom glavnog obrambenog igrača, veći teret je pao i na primače Josipa Huljeva i Mateja Bičvića.

 

Foto: OK Gorica
Foto: OK Gorica

“Uz standardno dobrog Bičvića, posebno veseli dobra igra Huljeva, koji je bio koncentriran u obrani i nezaustavljiv u napadu. To je omogućilo tehničaru Luki Humskom da razvuče protivnički blok i smanji pritisak s glavnog napadača, kapetana Jurice Skorina, koji je u ovom susretu preuzeo i dio trenerskih obaveza na sebe. Zbog dobre igre prve postave nije bilo potrebe za uvođenjem Rukavine, dok je Damjan Šprem ulazio u igru u prvom i drugom setu, kako bi Skorin ostao svjež za završnicu utakmice”, rekao je Dumbovića.

 

Goričani sljedeću utakmicu igraju tu nedjelju, 20. studenog u 14,45 sati, kada im u goste dolaze odbojkaši Nedelišća, trenutno drugoplasirane momčadi prvenstva.

 

“Još jedna utakmica, još jedan derbi, ništa novo za odbojkaše Gorice, osim možda mogućnosti da konačno nastupe u punom sastavu i pokažu svoj puni potencijal. Dođite i podržite prvoplasiranu momčad II.A hrvatske odbojkaške lige – centar, dečki će dati sve od sebe da se niz nepobjedivosti ne zaustavi na brojci četiri”, pozvao je Dumbović.