Prijava

Vaša prijava

Kurilovčani praktički već trećeligaši


Predsjednik Udarnika iz Kurilovca Filip Gabelica je 20. studenog 2014. samo za Sportske novosti u velikom tekstu pod naslovom “Kurilovčani u bližoj budućnosti zaslužuju 3. HNL” odlučno najavio ono što se praktički dogodilo dvije godine kasnije. Nakon jesenske dionice tekućeg prvenstva MŽNL središte Udarnik je praktički već trećeligaš jer ima 5 bodova više (39) od drugoplasiranog Španskog i čak 14 od trećeg Karlovca a u 3. HNL sele dva kluba. Razgovor ugodni o renesansi i sjajnoj polusezoni Udarnika vođen je u društvu sportskog direktora Darka Janječića (44) i pomoćnog trenera te službenog predstavnika kluba Jurice Šimira (33).

 

Udarnik je jesenski prvak MŽNL središte. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr
Udarnik je jesenski prvak MŽNL središte. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

“Doveden sam minulog ljeta u Kurilovec da posložim kockice kako bi napravili željene rezultate koje smo i napravili. Od čelnih ljudi kluba predsjednika Gabelice, braće Ivice i Robija Krmpotića te ostalih dobio sam slobodne ruke i najprije sam angažirao trenera od velikog povjerenja Borisa Perkovića i pomoćnika mu Juricu Šimira. Nakon toga dovedena su iskusna pojačanja (Milanović, Džaja, Brčić, Kranjčec, Ladović i ostali) da oplemenimo darovitu domaću mladost i uspjeli smo. Samo nas čudo može spriječiti da ne izborimo 3. HNL”- kazao je uvodno Janječić a nadopunio ga pomoćni trener Jurica Šimir (oba su ranije zaslužni za sjajne rezultate Dinama iz Odranskog Obreža).

 

Dobro raspoloženi Darko Janječić i Jurica Šimir. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr
Dobro raspoloženi Darko Janječić i Jurica Šimir. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

“U cilju što uspješnijeg stapanja talentirane Udarnikove mladosti i dovedenih iskusnih pojačanja, ljetos smo organizirali desetak test utakmica uglavnom protiv renomiranih trećeligaša i već tada smo vidjeli ispravan put. Od prvog kola prvenstva bili smo nezadrživi serijom pobjeda a u čak 11 utakmica nismo primili pogodak (13 pobjeda). Šlag na tortu bila je na kraju pobjeda nad jedinim pravim konkurentom Španskim 2:0 nakon igre na trećeligaškoj razini”- kazao je Šimir.

 

Janječić pedantno u arhivi ima zabilježen svaki postigniti pogodak, minutažu svih igrača i broj nastupa, asistencije, dobivene kartone. “Punu minutažu ima Damir Milanović a svih 15 utakmica još su započeli Kristijan Brčić i Matej Kelava a utakmicu manje odigrali su Domagoj Kranjčec, Dražen Ladović, Ante Džaja, Karlo Strunje, Josip Grdenić, Stjepan Pralas i Josip Mihanović. Zabili smo 40 pogodaka (2,66 po utakmici) a strijelci su bili Brčić (9), Kelava i Pralas po 7, Brajko i Grdenić po 4, Petković (3), te po dva Džaja, Ladović i Milanović.

 

Trener Boris Perković i Udarnik na tronu. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr
Trener Boris Perković i Udarnik na tronu. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Pobijedili smo na 13 utakmica uz dva poraza u gostima od Zagreba II i Libertasa. Na SRC Kurilovec imamo svih 8 pobjeda uz gol razliku 28:3! Kroz polusezonu nemamo isključenog igrača a uz Gradiće dobili smo i najmanje žutih kartona”- sve crno na bijelom predočio je Janječić. Jurica Šimir je desna ruka glavnom strategu Perkoviću ali dojma smo i direktoru Janječiću.

 

“Udarnik je stabilan i solventan na svim razinama. Uspjeli smo uspostaviti pozitivnu kemiju između struke, igrača, članova vrijedne Uprave, simpatizera i navijača ali i starijih članova i legendi kluba bez kojih Udarnik ne bi bio to što jest. Ponekih polemika i razmimoilaženja u mišljenjima je bilo ali tako i mora biti. Na kraju se samo rezultati pamte i vrednuju te naša napadačka, atraktivna i efikasna igra bez suviše kalkulacija. Već se svi veselimo novom zajedničkom druženju na “Udarnikovoj noći” koja će se održati u subotu 17. prosinca u lokalu “Za vašu dušu” u Okuju, mjestu našeg reprezentativca Marcela Brozovića. Početak je zakazan za 20 sati a veselicu i svečanost voditi će grupa “Sjaj”. Biti će to prilika da se još više zbliže i upoznaju igrači i oni bez kojih klub ne može funkcionirati kao što su sveprisutni Silvio Kranjac, Juraj Odrčić, domar Miro Halilić, treneri iz škole nogometa i mnogi, mnogi drugi (potrajalo bi da sve nabrajamo)”.

 

Na kraju sportski direktor Janječić nabrojio je ipak one bez kojih Udarnik ne bi postao jesenski šampion. “Jesenas su igrali Damir Milanović (kapetan), Kristijan Brčić, Domagoj Kranjčec, Tihomir Feljan, Dražen Ladović, Ante Džaja, Karlo Strunje, Matej Kelava, Mijo Šarić, Josip Grdenić, Goran Petković, Ante Radoš (otišao u Goricu), Nikola Brajko, Stjepan Pralas, Josip Mihanović, Ivan Zagorec (otišao u Polet Buševec), Karlo Stojić, Ivan Matanović, Matej Skrbin, Ivan Landeka, Toni Maričević, Josip Zlodi, Marko Paradžik, Filip Gršić i Stjepan Sučić. Pripreme započinjemo 22. siječnja”- zaključio je Janječić.