Prijava

Vaša prijava

Do Zagreba za 20 kuna


I Velikogoričani od danas pojedinačnu kartu za ZET-ov javni prijevoz plaćaju 10 kuna po jednoj zoni. Bez obzira gdje kupe kartu. Ta je cijena do sada vrijedila samo za plaćanje vrijednosnom kartom, dok je ona kupljena na kiosku stajala 12, a kod vozača 15 kuna.

Nakon što je ZET od početka listopada smanjio cijenu karte samo za Zagrepčane, reagirao je gradonačelnik Dražen Barišić. „To bi bila diskriminacija građana Velike Gorice. No, dogovor je postignut, zahvaljujući dobrim argumentima i razumnim razgovorima sa zagrebačkim gradonačelnikom Bandićem – rekao je Barišić.

Unatoč izjednačenju cijene, prijevoz ZET-om za Velikogoričane još je uvijek previsoka. Odlazak u metropolu i povratak iz nje plaćamo još uvijek 40 kuna. Grad će stoga uskoro ponuditi jedan novi model javnog prijevoza u Velikoj Gorici. Gradonačelnik ističe: „Cilj nam je da imamo što kvalitetniji prijevoz; veći broj polazaka, pokrivenost cijelog velikogoričkog područja, dobra povezanost s okolnim općinama  i ono najvažnije – da prijevoz bude što jeftiniji za putnike.“


Jesenski kros