Prijava

Vaša prijava

Športsko-rekreativni savez okuplja nove udruge, doznajte što nam pripremaju


Športsko-rekreativni savez Grada Velike Gorice, osnovan krajem rujna prošle godine, okuplja nove članice. Savez su osnovali Društvo za športsku rekreaciju „KOP TUR“, Krav Maga centar Velika Gorica, Udruga VG TUR TEAM, Športsko rekreativna udruga „Motivacija“ te Društvo za športsku rekreaciju „Zdrav duh“. U rad Saveza nedavno su se uključile i dvije nove udruge članice: Veseli Planet i Škola Odbojke GORICA, a plan im je tijekom ove godine okupiti još barem 10 udruga.

“Cilj našeg saveza je okupljanje Udruga koje se bave športskom rekreacijom, te da kroz njihove postojeće ili nove projekte u zajedničkoj suradnji potaknemo građane Velike Gorice na aktivnost i druženje. Jedan od ciljeva je i okupljanje rekreativnih udruga s područja cijele županije te osnivanje županijskog saveza”, rekao je predsjednik Saveza Domagoj Sučić.

Žele pokrenuti rekreativni i kulturni život Grada

“Naša je želja da pokrenemo rekreativni i kulturni život u Gradu Velikoj Gorici. S tim ciljem osmislili smo razne edukativne i zabavne projekte i radionice rekreativnog sadržaja u kojima možemo iskoristiti obrazovanje, iskustvo i kvalitete naših članova i suradnika. Kako se bliži proljeće i toplije vrijeme tako i građani sve više vremena provode u prirodi ili na otvorenom. Mi kao savez rekreativnih udruga radimo na planu rekreacije za građane i već na proljeće kreće prvi projekt”, dodao je Sučić.

Savez u suradnji sa svojim udrugama članicama tijekom sljedećih mjeseci planira nekoliko zanimljivih sportskih događanja:

– ROLERSKA LIGA OSNOVNIH ŠKOLA (Promocija i edukacija mladih kroz sport)
– Demonstracija Thai Che-a za građane (Pokazna vježba i rekreacija za građane svih uzrasta, a posebno za umirovljenike)
– REKREATUR (Rekreativni program za građane popraćen kulturno zabavnim sadržajem)
– KRAV MAGA KAMP ZA GRAĐANE (Demonstracija i sudjelovanje u tehnikama preživljavanja i samoobrane)
– MEMORIJALNI TURNIR ZA DEDU AZENIĆA (Turnir u odbojci za djecu)
– GORIČKA ŽENSKA LIGA (rekreativna liga odbojka na pijesku)
– MINI TUR (Rekreativni turnir u odbojci na pijesku za djecu)
– GORICA OPEN (Rekreativni turnir u odbojci na pijesku – mješovite trojke)
– TUROPOLJSKA MILJA (ciklo-turistički maraton)
– GALŽA TUR (Rekreativni turnir u odbojci na pijesku za muške dvojke)
– ROLL TUR (Rekreativno rolanje građana svih uzrasta)