Prijava

Vaša prijava

Košarkaši Strukovne škole na državnoj poluzavršnici


Natjecanje srednjoškolskih sportskih društava (ŠSD) Zagrebačke županije u košarci za mladiće u organizaciji Srednje strukovne škole održano je jučer u dvorani Srednjih škola (skupina A) i Gradskoj sportskoj dvorani (skupina B). Natjecali su se: skupina A – ŠSD Velgor (Strukovna škola Velika Gorica), ŠSD GVG (Gimnazija Velika Gorica), ŠSD Mladost (SŠ Samobor) i ŠSD Sokol (SŠ Vrbovec), skupina B – ŠSD Martin (SŠ Dugo Selo), ŠSD Mladost (SŠ ”Ivan Švear” Ivanić Grad) i ŠSD Ban (SŠ Ban Josip Jelačić Zaprešić). Susreti su igrani u trajanju 4×6 minuta efektivne igre. Pobjednici skupina su u finalu odlučivali o konačnom pobjedniku i plasmanu na državnu poluzavršnicu, a drugoplasirani su igrali za 3. mjesto. Tri prvoplasirane momčadi nagrađene su medaljama i peharima, a ostalima su uručena priznanja za sudjelovanje. Sudili su Fran Ehman, Luka Bartulić, Mladen Vukojević i Ilija Vrdoljak. Natjecanje je kratkim govorom otvorio ravnatelj Strukovne škole Stjepan Kos. Za sve sudionike priređen je ručak, kao sendviči i sok za prijepodnevni gablec.

Košarkaši Strukovne škole ponovili su uspjeh od prošle godine iako nisu bili veliki favoriti. Igrački su bili slabiji za dva prošlogodišnja maturanta, a neki od igrača na dispoziciji bili su ozlijeđeni. Ipak, odlične partije Ante Jukića, Pere Smolnika i društva bile su dovoljne za konačni trijumf. Dio zasluga za veliki uspjeh strukovnjaka pripada i njihovom voditelju Tončiju Miočiću za stručno i temperamentno vođenje momčadi.

Rezultati

Skupina A ŠSD Sokol – ŠSD Mladost (Samobor) 31:24, GVG – Velgor 24:39, ŠSD Mladost – ŠSD Velgor 31:33, ŠSD Sokol – ŠSD GVG 29:32, ŠSD GVG – ŠSD Mladost 30:31, ŠSD Velgor – ŠSD Sokol 47:41 (9:13, 9:13, 16:10, 13:5). Redoslijed: 1. ŠSD Velgor, 2. ŠSD Sokol, 3. ŠSD GVG, 4. ŠSD Mladost (Samobor).

Skupina B: 1. ŠSD Martin, 2. ŠSD Ban, 3. ŠSD Mladost (Ivanić Grad).

Finale ŠSD Velgor – ŠSD Martin 34:29.

Za 3. mjesto: ŠSD Sokol – ŠSD Ban 53:26.

Galerija fotografija


O ljubavi