Prijava

Vaša prijava

Velikogorički stadion dobiva rasvjetu?


Danas je u Slavonskom brodu održana dražba na kojoj je općina Velika otkupila stadion Kamen Ingrada u stečaju za 2.140.000 Kn. Prije nego što je načelnik općine Velika Vlado Boban izlicitirao kupnju, našao se u svom uredu sa gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem te predsjednikom Gorice Nenadom Črnkom koji su mu uručili jamstvo da će grad Velika Gorica i HNK Gorica otkupiti reflektore nakon što općina na licitaciji kupi stadion.

27.02.2017. Velika – Gorica izdala jamstvo općini Velika za kupnju reflektora nekad poznatog kluba. foto: cityportal.hr

Gradonačelnik Barišić je kratko izjavio: “Za nas je ovo pitanje koje rješavamo dugo godina i konačno smo pronašli rješenje da oplemenimo gradski stadion novom investicijom. Grad Velika Gorica je spreman na ovu investiciju, a odmah nakon što definiramo sve uvjete krenut ćemo potrebnim koracima kako bi se reflektori preselili u Veliku Goricu i do srpnja zasvijetlili na gradskom stadionu. Očekujem da ćemo se kroz koji dan vratiti u Veliku te zaključiti ono što smo ja i načelnik Boban dogovorili.”

Zasad nije poznata cijena po kojoj će Velika Gorica otkupiti reflektore, no sigurno je da će ona biti manja od iznosa po kojem je otkupljen stadion sa reflektorima.

“Ovo je veliki korak Gorice ka dobivanju licence za I HNL. Kao što smo najavili i ranije klub će u svim aktivnostima biti partner gradu i jedan dio troškova ćemo sami preuzeti. Osim reflektora potrebno je postaviti još i 2000 sjedalica na zapadnoj i istočnoj tribini i brojače na ulazima i sve aktivnosti su u tijeku kako bi se i ti radovi što prije pokrenuli. Naravno ovom prilikom želim zahvaliti gradu Velikoj Gorici i gradonačelniku Barišiću na promptnoj reakciji i pomoći koja će dugoročno biti neprocjenjiva za gradski nogomet, ali i sa ostala događanja na gradskom stadionu koja će sa rasvjetom dobiti neku novu dimenziju.” – rekao nam je predsjednik Črnko.