Prijava

Vaša prijava

Maraton u spomen poginulim braniteljima


Udruga HVIDR-a Velika Gorica u subotu organizira drugi Maraton u spomen poginulim hrvatskim braniteljima na pokupskom ratištu. Sudionici će trčati od  Pokupskog do Velike Gorice.

„U Domovinskom ratu to je bila prva crta bojišnice, a namjera nam je da povežemo tu bivšu prvu crtu bojišta sa spomen obilježjem za poginule branitelje u Velikoj Gorici. –  pojašnjava Slavko Tolić, voditelja za sport u velikogoričkoj HVIDRI. Start maratona će biti na Kupi na mostu, gdje će se baciti vijenac za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Utrka nema natjecatelji karakter a podijeljena je u nekoliko etapa. Maratoncima će se na ulasku u Veliku Goricu, na križanju Tesline i Kolareve, pridružiti svi kojima je ruta od 20 ili više kilometara ipak malo prezahtjevna, a kod Ribice i šest članova Udruge osoba s invaliditetom Uspon.

Svoje sudjelovanje je potvrdio Drago Paripović, koji drži službeni rekord u maratonu i polumaratonu, te velikogorički atletičari Dino Bošnjak i Ivan Malić koji će otrčati jednu dionicu.

Maraton će se trčati bez obzira na vremenske okolnosti, a svi su dobrodošli – kaže Tolić. Sudionike će cijeli putem pratiti policija, a dionica u samom gradu će biti zatvorena za promet.

Maraton završava kod spomenika poginulim braniteljima na velikogoričkom gradskom groblju, gdje će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Maraton se trči u 3 etape, od ukupno 36 km ukupne dužine. Trči se etapa po želji sudionika, a prijaviti se možete na br. telefona: 01/6213-870, a

PROGRAM 

 08.30 – 09.00             OKUPLJANJE UČESNIKA KOD KLUBA HVIDR-a VELIKA GORICA

 09.00 – 10.00             PREVOŽENJE UČESNIKA NA 1. POLAZNU TOČKU MOST NA

                                            RIJECI KUPI – POKUPSKO

 10.00                               BACANJE VIJENCA U R. KUKU I POČETAK 1. ETAPE MARATONA

 10.00 – 12.00             TIJEK 1. ETAPE MARATONA POKUPSKO – KRAVARSKO

 12.00 – 14.00             TIJEK 2. ETAPE MARATONA KRAVARSKO – VELIKA GORICA

                                          (Kolareva ulica)

14.00 – 14.30            OKUPLJANJE SVIH UČESNIKA MARATONA NA ZAJEDNIČKOJ TOČCI – KRIŽANJE KOLAREVE I TESLINE ULICE

 14.30 -                        TIJEK 3. ETAPE MARATONA (KOLAREVA – ZAGREBAČKA – SPOMEN OBILJEŽJE VELIKA GORICA

 15.00                           POLAGANJE VIJENCA ZA SVE POGINULE HRVATSKE BRANITELJE NA POKUPSKOM RATIŠTU I DILJEM LIJEPE NAŠE