Prijava

Vaša prijava

Drugi poraz lidera prvenstva Turopoljca


Kod jesenskog prvaka 1. županijske lige istok Turopoljca iz Kuča očekivali su na otvaranju proljetne dionice prvenstva i gostovanju kod Save u Sop-Hrušćici tešku utakmicu i to se obistinilo. Sava je slavila 1:0 i nanijela Kučanima drugi poraz u prvenstvu. Odmah treba naglasiti potpuno zasluženo. Turopoljac nije odigrao kako može. Da li je u pitanju slabiji dan Horvatove momčadi ili su domaći odigrali odlično i nisu dozvolili lideru da se razmaše? Točno je jedno i drugo. Turopoljac može mnogo bolje ali i Sava je odigrala na visokoj razini i nije gostima dala mnogo prostora za igru. Igrali su, zimus redizajnirani domaći (kod igrača i struke) izuzetno motivirano, taktički disciplinirano prema uputama novog trenera Dalibora Vranića, vrlo požrtvovano ali i korektno te iznenađujuće kvalitetno.

11.03.2017. Igralište Save. 1. ŽNL Istok – Sava Sop-Turopoljac. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Do 20. minute imala je Sava četiri snažna udarca prema Zagorcu, istina van okvira, Kriste je blokiran u posljednjem trenutku (30. min.), Bratan je glavom bio zamalo neprecizan (31) a u 36. imali su domaći i najveću prigodu za gol. Nakon kornera najbolji na terenu Domagoj Šuk izbliza je glavom uzdrmao gredu. Odluka se dogodila u 49. minuti. Nezadrživi brzanac Šuk driblingom je krenuo sam prema vratima Turopoljca a onda ga je sapleo Šestok za čisti kazneni udarac. Odlični stoper Karlo Pukljak prevario je vratara Zagorca i bilo je 1:0.

11.03.2017. Igralište Save. 1. ŽNL Istok – Sava Sop-Turopoljac. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Do kraja utakmice gosti su prilično stihijski pokušali izjednačiti rezultat ali bez pravih prilika. Premalo je za lidera prvenstva dva udarca sa distance tijekom utakmice; jednom Milatovića u prvom dijelu i Igora Hajduka u drugom. Mora se naglasiti da je utakmica bila izuzetno korektna na terenu i gledalištu a suđenje mladog Luke Pisačića iz Vrbovca vrlo dobro. Za Turopoljac mala utjeha jer je i drugoplasirani Dinamo Hidrel izgubio u Križu od Sloge 0:3.

 

SAVA (SH) – TUROPOLJAC: 1 – 0
SOP Igralište Save. Igrano 11.03.2017. od 15 sati. Gledatelja 60. Sudac: Luka Pisačić (Vrbovec). Pomoćnoci: Dean Ranogajec (Zagreb) i Helena Blažić (Zagreb). Delegat: Ivan Borovčak (Zagreb).
STRIJELAC: 1:0-Pukljak (49-11m).
SAVA: Ištvanić-M. Miličević, Pukljak, Brtan, Vuraić-Habijanec (od 61. Novosel), Marić, S. Miličević, Šuk-Joveš, Kriste (od 69. Vuleta).
TRENER: Dalibor Vranić
TUROPOLJAC: Zagorac-T. Jakovljević, Paradžik, Šestok, Fabijančić (od 46. D. Čunčić)-F. Hajduk-Šejić (od 80. Guduraš), I. Berković (od 72. Nikolić), Milatović-I. Hajduk, Lučić.
TRENER: Vlado Horvat
IGRAČ UTAKMICE: Domagoj Šuk