Prijava

Vaša prijava

Modernizacija javne rasvjete u Velikoj Gorici


Počinje modernizacija javne rasvjete u Velikoj Gorici. Zamjena svih starih, energetskih neučinkovitih natrijevih žarulja će trajati nekoliko godina,a  provodit će se u dvije faze – doznajemo od gradonačelnika Dražena Barišića.

Prvo će se zamijeniti  stare energetski neučinkovite natrijeve žarulje sa novom tehnologijom energetski učinkovitih i ekoloških LED rasvjetnih tijela u slijedećim ulicama:Ulica Ljudevita Posavskog, Zagrebačka ulica,Ulica Matice Hrvatske, Trg kralja Petra Krešimira, Sisačka ulica, Trg kralja Tomislava IV, Ulica Slavka Kolara do križanja sa Teslinom ulicom,Kolodvorska ulica, Ulica Hrvatske bratske zajednice te Rakarska ulica.

Predviđenim projektom obuhvaćeno je 370 LED rasvjetnih tijela čime će se uvelike poboljšati energetska učinkovitost, povećati prometna sigurnost te smanjiti potrošnja električne energije.

Vrijednost projekta iznosi 3 milijuna i 387 tisuća kuna – dodaje Barišić., a projekt se provodi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Utrošak električne energije će se sa 420 tisuća kWh godišnje smanjiti na 255 tisuća kWh,  god što je smanjenje od 40 %. Za isti postotak će se smanjiti i troškovi potrošnje električne energije koji su na navedenom području godišnje iznosili oko 323 tisuće kuna. Druga faza obuhvaća izmjenu rasvjetnih tijela na cijelom području grada.

Potpisivanje ugovora sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost se očekuje idućeg tjedna, a potom se kreće u realizaciju  projekta.


Gorica Vs. Segesta