Prijava

Vaša prijava

Prva liga s Goricom, bilo bi neopisivo


Gorica je proljetos doma dobila Šibenik 3:2 i remizirala 0:0 s Dinamom II u Maksimiru. U redoslijedu, drugoligaš Rudeš vodi s 37 bodova, bod manje ima Solin a dva Gorica i Novigrad. Pretendent na lidersku poziciju i plasman u 1. HNL Gorica, u petak ima vrlo važan dvoboj kontra Rudeša u Velikoj Gorici.

 

Damir Milinović. Foto: Gordan Laušić

 

Trener kluba iz Turopolja Damir Milinović najprije se osvrnuo na nedjeljnja događanja na rubu maksimirske šume.

“Utakmica sa Dinamom bila je prava prvenstvena i neizvjesna a završila je bez pogodaka mada smo imali neke prigode. Premda sam (smo) priželjkivao pobjedu koja bi nas dovela na prvo mjesto, i s bodom treba biti zadovoljan jer smo ostali u priključku vrhu a osim toga odradili smo vrlo teško gostovanje u Maksimiru, što također nije nevažno. Zadovoljan sam i utakmicom kontra Šibenika na otvaranju proljetne dionice jer dobili smo jako dobru momčad. Samo kvalitetne i karakterne momčadi, kao što je tada bila Gorica, mogu preokrenuti minus 0:2 i dobiti utakmicu. Odigrali smo odlično drugo poluvrijeme što dokazuje da smo spremni fizički i mentalno za sve teškoće koje nas očekuju kroz proljetni krešendo u borbi za prvu poziciju u redoslijedu. Želio bi samo još naglasiti da je u mojem mandatu najviše igrača iz škole nogometa HNK Gorice dobilo priliku igrati za seniore. To su Krizmanić, Čolic, Muhar, Krsnik, Humeljak, Sedlacek, Čurek, Kamenjasevic, Matošević a još su tu Povoljnjak i Lučić blizu prve momčadi! Isto tako u poslijednih 13 utakmica doživjeli smo samo jedan poraz”-ne krije zadovoljstvo Milinović ali ni ambicije kluba iz Velike Gorice.

 

U petak dolazi lider i jesenski prvak Rudeš koji je proljetos od šest mogućih osvojio bod i nije zabio. Što planirate i očekujete?

“Rudeš nije dobro krenuo u nastavak ali tako je bilo i ljetos pa su nanizali dobre igre i rezultate. Naravno da očekujem tešku i tvrdu utakmicu ali isto tako i našu dobru igru koja bi nam donijela zadovoljstvo nakon utakmice. Pratili smo Rudeš i znamo gdje i kako ih zaustaviti, međutim obostrano se dobro znamo tako da puno igre skrivača neće biti. Nadam se da će derbi opravdati očekivanja a vjerujem da ćemo na kraju mi biti ti koji će slaviti”-veliki optimist je strateg Gorice koji računa na sve igrače koji su u kadru.

Kartoniranih nema a ozljeđeni su tek Pejić i Žužul. O planiranom dobivanju prvenstva (prvo mjesto) ne odlučuje jedna utakmica (derbi). Ipak, utakmica kontra Rudeša je za Goricu izuzetno važna u smislu dobivanja dodatnog samopouzdanja, spoznaje da se može a onda i stjecanju određene sportske drskosti.

 

12.03.2017. Gorica – Dinamo II. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Hoćete li (Milinović) napasti kolegu Biščana koji očito svojim internacionalnim igrama i boravkom u Europi ima određeno iskustvo i trenersko znanje, ili će strateg Gorice na oprezniju varijantu jer još je mnogo bodova u igri?

“Oprostite, iz razumljivih razloga ne bih sada kako ćemo se postavit protiv Rudeša ali sigurno znam način kako možemo dobiti utakmicu protiv njih. Do sada smo uvijek nalazili rješenja za tvrde momčadi kao što je Rudeš, nadam se da će i sada biti tako. Gorica primarno ne njeguje obrambeni stil i ne želimo se braniti, mi želimo težiti napadačkoj igri i zabiti gol više od protivnika. Mislim da se i kolega Biščan neće odlučiti isključivo na defanzivu i mogla bi to biti utakmica po mjeri navijača. Sigurno će doći mnogi drukeri iz Rudeša a naravno da bi i mi voljeli vidjeti naše navijače u većem broju no obično te da nam pomognu u ostvarenju našeg cilja. Pozivam ih da nam pomognu bodrenjem pa i onda kada baš ne ide po željama jer to mnogo znači našim igračima, pogotovo onim mlađima”-poziva Milinović Turopoljce da u petak pohode gradski stadion u Velikoj Gorici.

 

Rijeka i Dinamo su trenutno naši najbolji klubovi. Igrali ste u oba tabora a vidite li se u dogledno vrijeme na klupi jednog od njih? Izboriti 1. HNL s jednim klubom (Goricom) i onda s istim debitirati među prvoligašima bila bi sjajna uvertire i najava za veliku scenu u nekom još renomiranijem klubu, bilo je slijedeće pitanje Damiru.

 

“Naravno da je moja želja jednog dana radit u prvoligaškom klubu. Moje ambicije i sve što radim sve ove godine i jesu razlog da dođem do toga, još kada bi to bilo u klubu gdje sam odrastao i stekao afirmaciju i nogometno ime (Rijeka), niko sretniji od mene. Dakako da bi ulazak u prvu ligu s Goricom bio neopisiv trenutak u mojoj karijeri, bilo bi to prekrasno iskustvo!”

Zimus ste bili u kombinaciji za trenera jednog našeg prvoligaškog kluba. Da li ste odbili ponudu zbog Gorice ili niste željeli ići u nepoznati rizik?

“Bilo je kontakata i interesa ali odlučio sam da je Gorica klub s kojim bi volio napraviti nešto veliko, ulazak u prvu ligu, tako da nisam previše dvojio da li ostati ili otići i nisam pogriješio što sam ovdje”– zaključio je Damir Milinović.

Predsjednik HNK Gorice, Nenad Črnko. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Na kraju i jedna vrlo značajna rečenica predsjednika HNK Gorice Nenada Črnka poslana mailom.

“Siguran sam da će HNK Gorica već u prvom pokušaju dobiti licencu za igranje 1. HNL”.

Turopoljci, sve vam je jasno, možda u vašu metropolu stiže i prvoligaški nogomet.