Prijava

Vaša prijava

Gorica pobjedom u derbiju zasjela na vrh tablice II HNL


Malo koji takozvani derbi donese nogometnu ljepoticu pa nisu ni Gorica i Rudeš umirali u ljepoti jer prevelik je ulog bio u igri. U borbi za tron i bolju poziciju u trećoj dionici natjecanja, bodovi su vrijedili duplo i sve je bilo podređeno konačnom rezultatu koji će se brojiti i zapamtiti a sve ostalo brzo ide u povijest zaborava. Gorica je na kraju više no zasluženo pobjedila i držati će prijestolje barem do subote (18. ožujka) i utakmice Solina koji mora pobijediti Šibenik da bi za bod prestigao momčad Damira Milinovića.

Znalo se i prije utakmice da će treneri podijeliti mnogo taktičkih zadataka. Bolje je izgleda svoje igrače pripremio i posložio strateg Milinović jer gosti iz Rudeša nisu pošteno zaprijetili vrataru Gorice Kristijanu Kahlini. Na drugoj strani Gorica je bila opasna već u 2. minuti kada je Marin Matoš glavom gađao lijevi donji kut vratara Rudeša Hendije koji je bio nemoćan ali imao je sreće jer je lopta prozujala pored same vratnice izvana. U 10. minuti Gorica je teško zakinuta, tvrdili su na zapadnoj tribini i većina prisutnih, pa i snimatelj utakmice. Benjamin Tatar majstorski je lukavo odigrao iza leđa gostujuće zadnje linije za usprintalog Trojana Malokua koji se odjednom našao sam ispred suparničkog vratara, a desetak metara okolo nigdje nikoga. Očekivao se siguran pogodak za Goricu, a onda se sa podignutom zastavicom ukazao drugi pomoćni sudac Neven Gulin iz Šibenika i signalizirao zaleđe na zaprepaštenje mnogih. Jedini donekle ozbiljniji udarac gostiju dogodio se u 16. minuti kada je pucao nisko Grbić, ali vratar Gorice Kahlina nije imao problema da obrani i u drugom pokušaju poklopi loptu.

Gorica je režirala lijepu kombinaciju i u 35. minuti. Matoš je prekrasno pronašao Tatara, ovaj je dubinski izbacio Malokua koji je malo iskosa opalio malo previsoko. Samo minutu kasnije agilni Maloku probio je desnu stranu i odigrao povratnu za mladog Dinka Matoševića ali obrana gostiju krajnjim naporom spriječila je za Rudeš ono najgore-gol za Goricu. U 43. minuti imao je Toni Španja slobodan udarac sa 25. metara ali pucao je preko grede. I onda u 44. minuti trenutak odluke nakon prekrasne akcije Gorice. Tatar je majstorski desno poslao u for za usprintalog Hrvoja Jančetića, uslijedio je poduži sprint iskusnog desnog bočnog, a onda fenomenalan dugačak ubačaj iz punog trka super precizno na drugu stativu. Paraleno sa opisanim, po lijevoj strani u kontru je sprintao i Toni Španja da bi pravovremeno stigao na ubačaj Jančetića i onda silovito izbliza zakucao i nisko rasparao mrežu za slavlje na igralištu ali i većinskom gledalištu.

Nakon odmora bilo je manje sadržaja što se konkretnih događanja tiče. Gorica je lakoćom kontrolirala tijek događanja i nije željela ništa stavljati na kocku ni nepotrebno srljati u nepoznato. Vrijedi tek još spomenuti Španjin slobodni udarac u 72. minuti u blok i odmah novi pokušaj zamalo pored vratnice. Gledatelji su zapljeskali i vrataru Kahlini u 80. minuti. Kada već nije imao prigodu braniti direktne udarce u okvir, bravurozno je poletio zrakom na jedan ubačaj s lijeve strane napada Rudeša i efektno se prizemljio s loptom u naručju. Ostalo je 1:0 za Goricu pa lijepa i učinkovita serija momčadi trenera Damira Milinovića ide dalje. Gorica, sada je to i vrlo izvjesno, želi do I HNL.

GORICA – RUDEŠ 1:0
VELIKA GORICA Gradski stadion. Igrano 17.03.2017. od 15 sati. Gledatelja 700. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Alen Jakšić (Solin) i Neven Gulin (Šibenik). Četvrti sudac: Dino Papak (Šibenik). Delegat: Damir Bogdanović (Vukovar). Kontrolor suđenja: Miroslav Vitković (Vinkovci).
STRIJELAC: 1:0-Španja (44)

GORICA (4-2-3-1): Kahlina-Jančetić, Smoljo, Babok, Žutić-Serdarušić, Matoš-Maloku (od 69. Prskalo), Španja (od 79. Rašić), Tatar-Matošević (od 88. M. Muhar).
TRENER: Damir Milinović

RUDEŠ (4-2-3-1): Hendija-Franić, Mesarić, Jelić-Balta (od 66. Šare), Boršić-Ivančić (od 46. Posavec), Grbić-Havojić, Kamenar, Ćubel-Babić (od 46. Aralica).
TRENER: Igor Biščan

ŽUTI KARTONI: Žutić (32), Ivančić (42), Maloku (52), Smoljo (66), M. Muhar (90).

IGRAČ UTAKMICE: Toni Španja