Prijava

Vaša prijava

Neočekivani domaći poraz Udarnika doveo do smjene Perkovića


Na otvaranju sezone u Kurilovcu za mnoge iznenađujući poraz Udarnika od Gaja iz Mača (Zagorje). Udarnici su najprije izgubili kod biranja strana i morali su u prvom poluvremenu braniti sjeverna vrata kontra južnog vjetra i ispostavilo se odličnog suparnika. Izuzetno motivirani gosti postavili su se goropadno i bez kompleksa napadački. Udarnik nikako nije mogao povezati redove pa se na početku igralo na njihovoj polovici. U 9. minuti u prodoru je pao Blagec nakon čega je momčad agilnog i vrlo glasnog trenera Vlade Milkovića odlučno tražila najstrožu kaznu međutim sudac Malbašić nije pokazao na 11 metara. Ne usuđujemo se ući u procjenu ispravno ili ne. Gaj je bio opasan i u 17. minuti nakon kombinacije po lijevoj strani, a onda i u 26. kada je Bobinec iz slobodnog udarca dobro pucao a paradom obranio Kranjčec.

Uzvratio je domaći Stojić malo pored lijeve vratnice. U 32. minuti Brajko je s desna nanizao u sprintu trojicu, a onda je srušen za kazneni udarac. Sigurno je iz 11 metara zabio Kelava za vodstvo Udarnika 1:0. Očekivala se nakon toga bolja i sigurnija igra domaćih ali Gaj je brzo izjednačio, potpuno zasluženo. U 35. minuti s desna je ubacio na drugu vratnicu Blagec a Trčak izbliza poentirao i bilo je 1:1. U 40. minuti Brajko je pucao, Škof odbio a Grdenić glavom malo zakasnio ubaciti loptu u mrežu gostiju. Spretniji su bili nogometaši vrlo dobrog Gaja prije samog odlaska na odmor u 44. minuti. Krpan je bio asistent, a Blagec strijelac za zasluženo vodstvo momčadi iz Zagorja.

U drugom dijelu Udarnik je krenuo odlučnije prema naprijed i bilo je nekih prigoda ali ne i onih pravih. Džaji je udarac obranio odlični Škof a stoper Milanović prebačen u napad imao je tri pokušaja glavom ali bez konkretnog učinka. Debelo u sudačkoj nadoknadi, kada su skoro svi domaći krenuli u napad, Gaj je imao kontru dva na vratara Krančeca. Sebični Kuharić pokušao je poludesno sam zabiti a na drugoj strani lijevo nije ispoštovao suigrača u mat poziciji i onda promašio vrata. Zagorci su na kraju žestoko proslavili pobjedu nad liderom prvenstva a treneru domaćih Perkoviću, za kojeg se noć poslije potvrdilo da mu je ovo bila posljednja utakmica na klupi Udarnika i vodstvu domaćih ostaju brige jer nije to bio Udarnik iz jesenske dionice prvenstva.

UDARNIK – GAJ MAČE 1:2

VELIKA GORICA SRC Kurilovec. Igrano 18. ožujka 2017. od 15.30. Gledatelja 100. Sudac: Saša Malbašić (Dugo Selo). Pomoćnici: Štefo Bičanić (Dugo Selo) i Krunoslav Anić (Križ). Četvrti sudac: Nikola Šimunović (Velika Gorica). Delegat: Davor Bjelanović (Sisak).

STRIJELCI: 1:0-Kelava (33-11m), 1:1-Trčak (35), 1:2-Blagec (44).

UDARNIK (4-2-3-1): Kranjčec-Mihanović (od 46. Pralas), Ladović, Milanović, Skrbin (od 46. Maričević)-Džaja, Stojić-Grdenić, Kelava (od 63. Petković), Ramljak-Brajko.
TRENER: Boris Perković

GAJ MAČE (4-1-4-1): Škof-Krpanec, Kralj, Jurina, Vojaković-Benčić-Vujica (od 70. Kuharić), Trčak (od 67. Dumbović), Bobinec (od 80. Galić), Blagec (od 78. Haban)-Hmelina.
TRENER: Vlado Milković

IGRAČ UTAKMICE: Dario Kralj