Prijava

Vaša prijava

Goričani zadržali prvo mjesto na ljestvici


Gorički odbojkaši pobjedom nad ekipom Quirina osigurali su nova tri boda i zadržali prvo mjesto u 2. nacionalnoj odbojkaškoj ligi – centar. Nakon iskupljenja u Nedelišću, Goričani su dobru igru prenijeli i na sljedeće kolo te puno lakše od očekivanog nanijeli poraz iskusnim i neugodnim gostima iz Siska.

„Iznimno sam sretan zbog današnje pobjede. Predmnijevao sam tešku utakmicu protiv iskusnih protivnika iz Siska, no pokazalo se kako smo ipak bili prejaki za njih. Tijekom tjedna smo osim na fizičkoj, puno radili i na psihološkoj pripremi. Izgleda da smo to kvalitetno odradili jer smo pokazali samopouzdanje tijekom cijelog meča, ali i ostali hladne glave kada je to bilo potrebno u napetoj završnici trećeg seta“, istaknuo je Filip Dumbović iz OK Gorica.

Prvi set je pokazao kako gosti imaju velikih problema na prijemu i taj su nedostatak Goričani obilno koristili.

U nastavku Goričani i Siščani prikazuju istu igru kao i u prvom setu. Gosti se muče s prijemom, dok Skorin, Bičvić, Dumbović i Vukić uspješno završavaju napade domaćih. Libero Burčul ne dopušta da i jedna lopta padne bez borbe, pa opet domaći uvode igrače s klupe.

U trećem setu dolazi do laganog opuštanja domaćina jer svaku veću prednost gosti anuliraju i u jednom trenutku čak prelaze u vodstvo. Ipak, pred kraj seta se domaćini uozbiljuju te Skorin osvaja 28. poen i završava utakmicu u korist domaćih odbojkaša.

Gorički odbojkaši polako se okreću utakmici protiv Daruvara. Riječ je o jednoj od važnijih utakmica ove sezone. Pobjedom u njoj Goričani bi osigurali mirniji nastavak sezone.


Pobjeda pred domaćom publikom