Prijava

Vaša prijava

Damir Biškup u nedjelju debitira na klupi Udarnika


Iza Damira Biškupa, koji je u četvrtoligašu Udarniku naslijedio otišlog trenera Borisa Perkovića, su tri treninga na SRC Kurilovec.

“Radio sam u Hrvatskom Dragovoljcu, Međimurju, Radniku, slovenskom prvoligašu Zavrču ali dečki iz Udarnika su me izuzetno ugodno iznenadili, između ostalog pokazanim entuzijazmom pa i ostalim potencijalom, mislim dostatnim za osvajanje prvog mjesta u MŽNL središte što nam je i primarni cilj. Momčad je potentna a na meni je još zadatak usaditi maksimalnu ozbiljnost i spoznaju da prvenstvo još nije ni izdaleka odlučeno jer u 3. HNL želimo kao prvaci a ne drugoplasirani. Nikakvo opuštanje neću dozvoliti i mislim da to dečki po htijenju na treninzima prihvaćaju. Večinu igrača poznajem i ne sumnjam da možemo pronaći onu zajedničku kemiju potrebnu za uspjehe”– kazao je na početku razgovora Damir Biškup.

Juniori Dinama-Damir Biškup stoji treči s lijeva, Ivan Đalma Marković sasvim desno.

Damira poznajemo još iz vremena dok je bio junior Dinama u generaciji godinu starijih Zvone Bobana, Robija Prosinečkog, Fabijana Komljenovića, Dubravka Hrkovca, Zorana Tomčića, Kreše Marušića, Stipe Brnasa, Ivana Lukačevića, Brusa, Štimca, Svetopetrića i ostalih a pod paskom (najviše) legendarnog trenera Ivana Đalme Markovića i imao je od koga učiti. Imao je Biškup mlađi (stariji je brat Dražen, također odličan nogometaš i trener) i profesinalan ugovor s modrima iz Maksimira a kasnije je uspješno igrao u prvoligašima Zagrebu, Zadru, zatim Orijentu, Sesvetama, Segesti, igrao je i u Njemačkoj a pri kraju karijere i tada trećeligašu Radniku.

 

Jurica Šimir, Darko Janječić i Damir Biškup

 

Udarnik u nedjelju 26. ožujka 2017. igra na jutarnjoj matineji od 10 sati u Zaboku kontra Mladosti. Bilo bi lijepo za Biškupa (i Udarnik) da debitira pobjedom.

“Čemu kriti, to nam je i cilj. Nogomet je međutim zanimljiv i zbog nepredvidivosti ali mi moramo učinite sve da iznenađenje zaobiđemo. Mladost se pojačala nekim igračima iz trećeligaša Zagorca i neće nam biti lako. Ipak, idemo kompletni i odigramo li kako znamo i možemo tri boda morala bi u Kurilovec. Šteta tek što se na treningu ozljedio mladi Zlodi kojeg čeka oporavak i stanka od nogometa, nadamo se ne preduga”– poželio je Biškup mlađi brz oporavak Zlodiju.

Razgovoru su još nazočili sportski direktor Darko Janječić i predstavnik Udarnika Jurica Šimir te Damirov sin, inače također nogometaš kadeta Dugog Sela. Svi spomenuti su nakon toga odjurili na trening Udarnika a onda prema Maksimiru podržati vatrene protiv Ukrajine.