Prijava

Vaša prijava

Gorici samo bod u nastavku


Gorica je u nastavak posljednje dionice II HNL ušla sa visokim ambicijama, ali tek četiri minute prije kraja gosti su poravnali vodstvo Gorice i na kraju zasluženo uzeli bod. Igračima Gorice ne može se mnogo toga zamjeriti, osim, dekoncentracije u napadu i zatvaranja igre u posljednjih pola sata što su Gosti znalački iskoristili. Naravno da u takvim situacijama završavaš ili “na štitu” ili “pod štitom”, no dojma smo da je domaćin morao napraviti više u ovoj utakmici i sam sebe doveo u situaciju da se vadi na teškom gostovanju u Šibeniku već ove srijede.

Gorica je krenula sa većim posjedom ali prvu priliku su imali gosti u 9 minuti nakon pogreške Baboka gdje napadač gostiju  ulazi u prigodu iskosa ali Kahlina je bio siguran i izbacio loptu u korner. U 12. minuti Humeljak je gađao centaršut ali je lopta nošena vjetrom zamalo prošla preko grede. Nakon točno pola sata igre Serdarušić je imao čistu situaciju nakon odbijene lopte na oko 15 metara ali je gađao vratara gostiju. Šest minuta potom Jančetić lijepo centrirao a Tatar zamalo zakomplicirao u šesnaestercu. U 43. minuti nakon kornera i udarca Smolje glavom Matoš sa dva metra pogađa igrača Dugopolja na crti koji je spasio siguran pogodak. U nastavku Gorica odlučnija dolazi u vodstvo u 47. minuti lijepim pogotkom Tatara. Svega tri minute kasnije nakon slobodnog udarca Matoša Picak krajnjim naporom brani mrežu, a Jančetić sa svega nekoliko metara iskosa prebacuje prazan gol. U 75. minuti Pejić je ušao sam u šesnaesterac ali je i predugo čekao i prilika je propala. Gosti su u posljednjih pola sata pritiskali i na kraju dobili nagradu nakon pogreške obrane Gorice, a Simeunović je postigao pogodak za iznenađenje. Je li tom prilikom jedan igrač gostiju zasmetao Kahlini u nedozvoljenoj poziciji ostat će bez odgovora, no moramo konstatirati kako je pogodak gostiju i konačni ishod na kraju zaslužen.

 

2. HNL, 23. KOLO

Velika Gorica, gradski stadion; gledatelja: 250, Sudac: Pečarić; pomoćnici: Tuđa i Marić (svi Zagreb)

GORICA – DUGOPOLJE 1:1 (0:0)

STRIJELCI: 1:0 Tatar (47), 1:1 Simeunović (86)

GORICA: Kahlina, Matošević, Jančetić, Španja, Smoljo, Žutić, Humeljak (od 70. Pejić), Matoš, Tatar (od 88. Rašić), Serdarušić, Babok.
TRENER: Damir Milinović

DUGOPOLJE: Picak, Peričić, Tomašević, Mandić (od 71. Ivičić), Sačer, Balić (od 77. Jafarov), Miletić, Vrljičak, Relota (od 64. Simenunović), Krstulović-Opara, Plum.
TRENER: Miroslav Bojko